10470824_10152823726948778_2532853208345

Tuolla isännällä on kummallinen taipumus sattua paikalle silloin, kun joku hevonen on karannut. Siitähän se show yleensä alkaa. Ensin hän pelastaa hevoset joutumasta autojen sekaan ja sitten alkaa hirmuinen soittorumba, että kenenkäs hevosia nämä nyt ovat.

Joskus vuosia vuosia sitten oli isäntä matkalla kaverin luo. No siellä pieni varsa juoksee paniikissa tien viertä aitauksen kohdalla ja emä toisella puolella. Varsa oli vahingossa livahtanut aidan väärälle puolelle, eikä sähköstä johtuen uskaltanut enää mennä takaisin. Emä yhtä hysteerisenä toisella puolella aitaa. Aikansa isäntä yritti houkutella varsaa kulkemaan mukanaan, mutta koska emä ei ymmärtänyt seurata varsaa ja varsa halusi seurata emää, ei isäntä enää muuta keksinyt, kuin kaapata varsan syliinsä. Sitten mentiin portille ihmiskyydillä. Portti auki ja varsa turvallisesti emäsnsä luo. Samassa talon väkikin tuli kotiin ja olivat kovin kiitollisia avusta.

Tänä kesänä on isäntä onnistunut joutumaan jo kaksi kertaa hevosenpalastustehtäviin. Hänen työ kun on tuollaista hieman liikkuvaa, milloin missäkin. No, isäntä oli aamulla ajelemassa työkohteeseen, kun yhtäkkiä edessä kirmaa kaksi aikuista hevosta ja yksi varsa. Auto parkkiin tien varteen, hätävilkut päälle ja karaamaan hevosten perään. Paikalle sattui myös toinenkin ihminen jonka avustuksella saivat ensin yhden hevosen kiinni. Sitten se tamma ja varsa.. Tamma ei meinaa millään antaa kiinni. Päriseen ja säntäilee ympäriinsä. No saivat sitten  estettyä' hevosen menon takaisin tielle ajamalla auton risteykseen poikittain. Sitten etsimään pakoon juosseita karkulaisia. Samalla isäntä soittaa minulle, että saisinko selvitettyä kenen eläimiä ovat. Siinä puhelimessa ollessaan samalla etsi hevosia. Kesken lauseen ääni muuttuu ja luurista kuuluu "no mikä pieni varsa siellä pusikossa oikein katselee? Tule tänne sedällä on herkkua". Että osaa se iso mieskin lässyttää. Ensiapulaukusta löydetyn rapisevan kääreen kanssa hevoset sitten houkuteltiin kiinni ja palautettiin aitaukseen.

Ei mennyt kuin muutama viikko, kun taas juoksee hevonen tiellä vastaan. Eri hevonen, onneksi. Tämän isäntä sai nopeasti ohjailtua takaisin pihan puolelle ja taas tukitaan reitti tielle autolla. Hevosella ei ollut aikomustakaan antaa vieraalle kiinni, joten ei muuta kuin kolkuttelemaan talon väkeä hereille. Saattoihan se talonväkeä hieman jännittää kun iso pitkätukkainen mies hakkaa heidän oveaan kello 6 aamulla. Tämäkin tapaus palautettiin aitaan ja auttoipa isäntä vielä korjaaman aidankin, ettei toiste tiellä juoksentelisi.