Tekipä hyvää ottaa ihan rennosti tovi. Nyt alkaa taas tulla ideoita päähän joten täytynee aloittaa niiden toteutus. Ensin vaan pitää raivata tilaa, että mahtuu askartelemaan. Aloitinkin jo lampolan kestopehkun tyhjennyksen. Neljä kottikärryllistä sain raahattua kakkaa peräkärryyn kun huomattiin että perhana, Hilima-raktorista on puhjennut rengas. Onneksi en ehtinyt tekemään isompaa kuormaa. Toisaalta nyt olisi oiva tilaisuus rakentaa koroteuut kasvimaa tai kukkapenkki noista lampaan pehmikkeistä...

DSC07083.jpg

Muutaman kananuorikon sain myytyä. Nyt niitä pääsiäisen aikaan kuoriutuneita on jäljellä pari kanaa ja kolme kukkoa. Yksi kukoista opettelee jo kiekumaan. Hyvin varovainen kukkuruuh on kuulunut pariin otteeseen. Yksi kukkonuorikoista on kyllä niin hieno, että tekisi mieli jättää se itselle. Vaan eihän omien kanojen ja kukon jälkeläistä voi jättää sukua jatkamaan. Pienimmät tiput asuvat vielä sisällä mutta mieleen on alkanut jo hahmottua, millaisen tipulan kanalaan askartelen.

DSC07062-001.jpg

Pässipojat ovat tyytyväisinä uudella lohkollaan. Niitä saa ihan huudella, kun käy katsomassa. Aluksi hieman säikäytti, kun poikia ei näy eikä kuulu, että ovatko jo karanneet. Ei, siellä ne niittää nurmea ja harventavat muuta kasvustoa. Horsma ja haapa ovat suurinta herkkua. En tiedä muista, mutta meillä pässipojat ovat vaihtaneet väriään. Heistä on tullut punaisia. Ovat ottaneet lepopaikakseen rakennuksen seinustan ja siihenhän on kiva itseään hangata. Tuo punamulta vaan tuppaa tarttumaan aika hyvin.

DSC07103.jpg

Lainaponit olivat muutaman päivän kotonaan kesätöissä. He ovat siis ammatiltaan terapiaponeja ja ovat nyt meillä lomalla ja isompi hieman saamassa lisäoppia ratsastukseen. Eilen illalla sitten hain ponit takaisin ja yöllä on heti harrastettu huliganismia. Aamulla hieman ennen kukonlaulua päästin koiria pissalle ja ihmettelin kun Santeri lähtee nato-ohjuksen lailla takapihalle. Sieltähän sitä alkoi pieneläimiä kirmata pihalle. Ponit ja lampaat olivat rikkoneet pihaton portin ja ottaneet tilaisuudesta kaiken irti. Isot hevoset olivat jääneet laitumeen ja sinnehän nuo pienemmätkin palautettiin  leipäpalojen avulla. Nopea hätäkorjaus ennen töihin lähtöä ja kohta kun kahvin saan juotua loppuun alkaa portin virallinen korjaus. Sinne pienen ponin ja yhden pässin kokoiseen pihattoon mahtuu nähtävästi myös kaksi isoa hevosta ja yksi poni. Loput sitten jonottavat vuoroaan katoksessa.

DSC07086.jpg