Kylläpä on farmilla hiljaista, kun pihapässi Peikko lähti pikkupässien kanssa kesäsiirtolaan naapuriin. Tai siltä se ainakin tuntuu. Hyvin ovat viihtyneet naapurissa poikien kesken. Myöhemmin kesällä pääsevät taas saareen, jahka saadaan vene varmatoimisemmaksi. Niin, Peikko poikineen meni sitten omalle laitumelleen. Pikkupässit vietiin autokyydillä ja me Peikon kanssa käveltiin oikein hihnassa tietä pitkin. Muuten oikein sujuvaa, mutta isännän ajaessa ohi pikkupässien kanssa, päätti Peikko lähteä säntäämään miljoonaa auton perään. Tuli varmaan tehtyä taas joku ylämäkijuoksun ennätys.

DSC06760.jpg

Poikien lähdettyä piti alkaa keräilemään lisää eläimiä. Hevonen ja Poni naapurista.  Nopeasti asettuivat, kun olivathan he jo viikonlopun verran  harjoitelleet meillä oloa. Kovin vähän he syövät edelliskesien laidunhevosiin verrattuna. Olen yrittänyt esitellä että tässä olisi tälläistä ruohoa, tästä voisi ottaa, mutta ei, syövät määränsä ja tulevat sitten piha-aitaukseen notkumaan. Siispä lisää eläimiä tuhoamaan valtoimenaan kasvavaa laidunta.

Sitten raahattiin sorkkaeläimet naapurista tuhoamaan valtoimenaan kasvavaa heinää. No eihän ne aidassa pysyneet, kun eivät olleet sähkölankaan tottuneet ja hevoseläin oli niiden mielestä kovin pelottava. Palautus kotiin harjoittelemaan sähkön merkitystä. Lempi-lammas ja Teppo-vuohi alkoivatkin nopeasti oppia aidassa oloon, mutta Söpö-vuohi pakeni jatkuvasti paikalta. Söpö on myös alkanut uhittelemaan naapurin pikkutytölle sarvillaan, joten taitaa olla aika siirtää Söpö paremmille laidunmaille. Viikon kotitreenin jälkeen Teppo ja Lempi tulivat takaisin ja ensimmäisen yön viettivät verkkoaidassa. Iltäpäivällä olivat sitten murtautuneet sieltä ulos joten pääsivät laitumeen muiden seuraksi. Alunperin tuo laumaan siirto piti tehdä asteittain, mutta kävihän se kätevästi näinkin.

DSC06810.jpg

Teppo ja Lempi

Uuhikaritsat lähtivät myös maailmalle. Eräänä päivänä sain noilta lampaiden kasvattajalta kyselyt että olisiko myydä karitsoita eloon. No olihan minulla. Lähtivät sitten tuonne eteläsuomeen isomman porukan mukana. Kovasti on nyt farmi hiljainen. Viikossa näyttävät eläimet hyvin laumautuvan ja Poni kovasti tahtoisi olla ennemmin lammas kuin hevonen. Kulkee lampaiden mukana ja viettää yönsäkin niiden seurassa. Reipas viikko, niin saadaan lisää kavioeläimiä ja sitten on farmin kesälauma koossa.

DSC06768.jpg

Toinen kierros tipuja meni mönkään. Olisiko ollut hautomakoneen sijainti huono, sillä meiltä kuoriutui vain 1 tipu. Sille sitten piti saada kaveri jostain, että oppii linnuksi eikä ihmiseksi. Viidakkorumpu pärisemään ja niin löytyi juuri kuoriutunut tipu kaveriksi meidän tipulle. Tuolla ne nyt sirputtavat häkissä ja tarkoitus olisi askarrella kanalaan oma tipula. Jännä nähdä, millainen kana tai kukko adoptiolapsesta tulee, sillä se on kuoriutunut vihreästä munasta ja rotuina on varmasti kaikki mahdolliset ja mahdottomat.

DSC06773.jpg