Kevät tulee kohisten farmille. Viikko sitten bongasin ensimmäiset peipposet pihasta, joten se olisi viikon päästä kesä! Hiukan kyllä epäilen tuota, sillä öisin on vielä pakkasta. Pienet vihreät ruohonkorret kyllä nostavat jo päätään ja pihalla käy valtava sirkutus ihan iltamyöhään saakka. Eilen illalla pihasaunasta sisälle hiippaillessa jäin kuulostelemaan lintuja. Selviä iltalaulajia jo liikkeellä. Nuo saunareissut on ihan parhautta. Myöhään pihan poikki kävellessä voi tilanteesta ja vuodenajasta riippuen ihastella tähtitaivasta, lintujen laulua, kevään tuoksua.

DSC06370.jpg

Tipuset ovat jo valtavan suuria. Olen niille puhunut, että ihan kohta he muuttavat kanalaan asumaan ja rupeavat sitten reippaasti munimaan. No meneehän tuohon munimiseen tovi, mutta muutto kanalaan on jo todella lähellä. Pitävät sellaista mekkalaa päivisin ja välillä öisinkin, ettei meinaa saada nukutuksi. Kovin kesyiksi ovat oppineet. Häkin luukun kun avaa, nin saa heti rueta ottamaan koppeja tipuista. He lentävät suoraan päin ja syliin. Kädelläkin istutaan ja kiipeillään olkapäillä. Pitihän niille oma keinu rakentaa häkin kattoon roikkumaan. Kohta joudun varmaan ostamaan niille trampoliininkin.

DSC06389.jpg

Uuhien kerintä on myös aloitettu. Elvi on jo päässyt turkistaan ja Ainokin on jo Juice Leskinen vaiheessa. Selkä on paljaana, mutta kyljet ja mahanalus on vielä leikkaamatta. Peikko saa vielä tovin pitää karvansa, kun joutuu tuolla pihatossa asumaan. Poni menee vielä hetkeksi kotiinsa ja tarkoitus olisi ottaa Söpö-vuohi Peikon kaveriksi siksi aikaa, kunnes pässit muuttavat poikaporukalla toiselle laitumelle. Pari uuhikaritsaa tuosta voisi myydä eloon, loput menee sitten syksyllä pakastimeen. Joten jos olet lampaan tarpeessa, ota yhteyttä!

DSC06408.jpg

Kesääkin täytyy jo rueta suunnittelemaan. Laidunnusta siis ja farmin kesäeläinmäärää. Uuhet jää kotiin, kuten tavallista. Naapurista tulee Poni ja sen hevoskaveri laitumelle, sekä Lempi-lammas ja Teppo-vuohi. Ja se Söpö tietenkin. Lisäksi osaksi kesää tulee muutama poni lisää. Toinen vaan olemaan ja toinen pieneen treeniin samalla. Louhokin kotiutuu taas joksikin aikaa. Siis äkkiä parsimaan aitoja kasaan, niin kesä voi saapua!