Toisaalta onni, että tuli tämä takatalvi. Tai se mikään takatalvi ole, kevään ja kesän tulo vain pysähtyi. Siksi onni, ettei minulla ole niin suurta houkutusta tuonne pihalle kraappimaan nurkkia ja valmistelemaan kesää. Sen tietää, että jos olisi kuivaa ja lämmintä niin varmasti askartelisin jonkin haravavointikoneen ja kukanistutushäristimen. Huomenna on ensimmäinen tapaaminen jumpparin kanssa ja saan alkaa heiluttelemaan tuota olkapäätä. Siitä vielä pari viikkoa, niin sitten saisi alkaa jumpalle. Melkoinen jumppa tuleekin, kun pitää nuo laitumet taas askarrella käyttökuntoon. Ja tänä vuonna niitä laitumia on 2 lisää, sillä kävin viikonloppuna allekirjoittamassa sopimuksen naapureidenkin laitumista. Jotta niitä kesäeläimiä sopii tulle useampikin.

DSC02370.jpg

Omalla painollaan tämä aika kulkee. Aamulla hevoset ulos ja heinää perään. Lampaille ja kanoile mutusteltavaa. Sitten sisään surffaamaan internetin ihmeelliseen maailmaan, vähän leipomisia, kaappien kolppaamista ja suunnittelua, mitä kaikkea sitten teenkään, kun saan tehdä. Päivällä taas evästä eläimille ja pihalla pyöriskelyä. Mihinkään pidemmälle lenkille en uskalla lähteä. Viime viikolla kävin vähän kuvailemassa lähipellossa kurkia ja kiersin metsäreittiä kotiin. Viimeinen kilometri oli ihan tuskaa selän kanssa ja piti ihan heittäytyä pötkölleen maahan, että selän kramppaus asettuisi. Semmosta se on kun toinen lapa ei liiku. Vähän siivoilua noissa eläinsuojissa (onnistuu yllättävän hyvin yhdelläkin kädellä) ja iltaruokien valmiiksi laitto. Sitten jo isäntäkin kotiutuu leipätyöstä ja iltapuuhat odottavat. Tämä lienee sitä hidasta elämää.

DSC02475.jpg

Tipuja kuoriutui kaikkinensa 10. Yksi oli liiskaantunut emon alle ja yksi tipu oli muutaman päivän kateissa Hunajan höyhenien seassa. Nyt siellä kirmaa 9 hirmuisesti piipittävää pikkutipua omassa privaattiaitauksessaan. Muutama päivä sitten siirsin Hunajan tipuineen lattiatasoon munintapesästä, että pääsevät turvallisesti opettelemaan kanan elämää. Aitasin heille oman alueen, etteivät muut alkaisi heti pieniä kiusaamaan, vaikkakin Hunaja tuntuu olevan melkoinen leijonaemo. Niin kovasti minullekin pörhistelee, kun ruokia käyn viemässä. Ensi viikolla avataan luukut ja päästetään kaikki iloiseen sekamelskaan.

DSC02464.jpg