Mietin usein että' mihin se aika oikein katoaa, kun tuntuu ettei mitään ehdi. Tässä normipäivä farmilla. Selviäähän siitä, mihin se aika tusaantuu.

Koska on viikonloppu, niin laska herätys. Tein varmaan tämän vuoden ennätyksen kun nukuin melkein kahdeksaan! Silmät auki ja tönimään koiria pois sängystä ja päältä. Ne ei olisi halunnut vielä nousta. Heittäytyivät ihan veltoiksi ja kiemurtelivat selällään. Kahvi tippumaan ja takki niskaan, Ponin ja pässin vapautus pihatosta. Heinää ja vettä heille ja uuhille ja karitsoille. Hetki juttelua kanoille. Sähköt päälle aitaukseen. Sisään, kahvia ja internet-lobotomiaa. Toinen pannu kahvia tippumaan. Tipuille ruokaa ja puhtaan vedet. Hetki naureskelua tipuhäkin äärellä lentoharjoituksia seuratessa. Lisää kahvia, samalla tavaroiden raivausta ja toteamus, että pölypussit on taas loppu. Ei tarvitse siis imurida tänä(kään) viikonloppuna. Tiskikone päälle. Käy painamassa vesipumpun vikanappia 5 min välein, kun yksi rele temppuilee. Täytyisi ostaa uusi pumppu. Hermostuin lopulta koko tiskikoneeseen ja laitoin vuorostaan pyykkikoneen pyörimään. Taas vesipumpunnapin painallusta.

DSC06270.jpg

Muistuu mieleen uuhien sorkat ja hännät. Sakset mukaan ja siistimään uuhien hännät ja utareet. Samalla ajattelin lyhentää sorkat. Katkaisupihtien etsintää... Pihdit löytyy ja aloitetaan hännistä. Sillä hetkellä, kun saa uuhen hännästä kiinni, lähtee uuhi joko loikkimaan eteenpäin tai karitsat hyppii niin, että joutuu irroittamaan hännästä. Juostaan kilpaa ympäri lampolaa. Haetaan koiranvaljaat avuksi. Valjaista kun on helpompi pitää uuhta paikoillaan. Onnistutaan Elvin hännän siistimisessä, vaikka valjaat on Ainolla. Juostaan Ainon kanssa kilpaa ympäri lampolaa. Lopulta uuhi luovuttaa ja menee syömään. Samalla onkin kätevä siistiä sorkat. Kaviokoukkua ei löydy, joten purkurauta avuksi esisiivoukseen. Taas tarvittaisiin kolmas käsi. Yksi pitämään jalkaa ja kaksi painamaan pihtejä yhteen. Joko sorkka-aines on todella kovaa, tai on aika terottaa pihdit. Karitsat osallistuvat sorkanhoitoon ahkerasti käymällä tissillä, jolloin uuhi ei halua seisoa paikallaan, tai hakkaamalla sorkalla kaikkea. Isäntä ilestyy apuun viimeisen sorkan kohdalla ja joutuu karitsavahdiksi.

DSC06343.jpg

Koska kanahäkissä on yksi pässinmentävä ja toinen vuohenmentävä aukko, oli aika korjata kanahäkki. Muiden kanat on olleet jo monena päivänä ulkona, niin pitäähän meidänkin porukan päästä haistelemaan kevättuulia. Ajattelin että saan venytettyä vanhan verkon alemmas, kunhan vaan irrotan alaverkon yläverkosta. Kolme rautalankapunosta irroitettuani huomasin, ettei  venytys onnistukaan. Tai onnistuisi, mutta sitten pitäisi irrottaa verkko koko häkin matkalta. Suunnitelma B käyttöön ja hae lampolan ylisiltä lisää verkkoa. Etsi ensin jotain, millä kiivetä ylisille. Jakkara on liian matala, joten raahataan karitsoiden väliaita tikapuiksi. Oikeat tikapuut on naapurissa venettä vasten. Pala verkkoa irti ja se vielä keskeltä kahtia. Onneksi tuli etsittyä ne katkaisupihdit. Kesken verkonleikkauksen päätän ottaa uuhet ja karitsat ulos. Siivu heinää pihalle ja portin avaus. Hyppimistä loikkimista ja säntäilyä edestakaisin. Oli pakko hakea kamera esille ja ottaa muutama kuva.

DSC06324.jpg

Palataan takaisin kanahäkin kimppuun. Kanojen vapautus häkkiin samalla. Verkonpalat paikoilleen ja muutama lauta pitämään alareunaa paikoillaan. Onneksi olin löytänyt katkaisupihtejä etsiessä laatikollisen nauloja. Ei tarvinnut erikseen lähteä niitä etsimään. Pikainen käynti sisällä, ennen toisen palan asennsuta. Sillävälin kanat Hunaja ja Pippuri ovat jo ehtineet livahtaa karkuteille. Hermes potpottaa häkissä vihaisena, kun ei voi jättää muuta laumaa vahtimatta. Onneksi nämä kanaset ovat riittävän ahneita, niin pelkkä kipon ravistus ja kutsuhuuto "sirpuuu sirpunsirpun sirpuuuuu" toimii ja kanat tulevat juoksujalkaa perässä. Viimeinen pala paikalleen ja tavaroiden palautus. Yhtäkkiä Peikko-pässi ilmestyy lampolan takaa selvänä suunnitelmana astua Elvi-lammas. Tavarat lentää sillä hetkellä käsistä ja nopea pässin kaappaus syliotteeseen. Toinenkäsi kaulan alle ja toinen pyllyn taakse. Pikajuoksua pässin kanssa samalla huutaen Isäntää apuun ja Santeria lopettamaan haukkumisen. Onnistuin liiskaamaan pässin peräkärryä vasten ja isäntäkin rientää apuun. Pässi pihattoon ja luukku kiinni. Poni jää yksin aitaukseen. Nopea tarkastus, mistä on tullut läpi. Ei mistään, vaan hypännyt hirmuloikan kiveltä aidan yli.

DSC06344.jpg

Taas juostaan sisälle hokien mielessä "mieti, mieti, mieti". Missä on astumisenestoliina tai mistä sen nopeasti askartelisi? Liinaa ei löydy vaikka tyhjensin ainakin 3 kaappia lattialle. Keittiöstä löytyy hätäapu. Kestokassi. Kassin leikkaaminen sopivaan malliin ja sidotaan pässin mahan ympärille. Näyttää toimivan. Samalla uuhet ja karitsat sisään. Liikaa äksöniä yhdelle kertaa.

DSC06341.jpg

Sitten kaupan kautta Louhoa liikuttamaan. Louho on ollut muutaman viimeisen kerran huonompi vasemmassa kierroksessa, niin ajattelin juoksuttaa, että näkisin liikkeen sivusta. Otin samalla myös videopätkää liikkeestä molemmissa kierroksissa. Ainakaan omaan silmään ei mitään eroa näkynyt, joten huonous johtui sitten minusta. Taas. Onneksi valmentaja on tulossa huomenna.

DSC06359.jpg

Kotiin ja taas kahvia. Naapuri soittaa ja pyytää tulemaan avaamaan oven. Naapuri on tulossa englannista kotiin. Täysi kahvikuppi mukaan ja naapuriin. Kissan kanssa siinä kaffet juotiin ja odoteltiin naapuria saapuvaksi. Kotiin ja tulta tarhassa lojuvien heinien alle. Keltaista kortta, mikä on lionnut talven lumen alla. Osa on vielä jäässä, joten metsäpaloa ei syty tällä kertaa. Samalla hieman haravointia ja Peikko-pässin katkomien aitalankojen keräilyä. Ai niin, eläimille iltaruuat. Ensin heinät uuhille, sitten Poni ja Peikko sisään. Heinää ja muutama jyvä kauraa eteen. Pihaton luukut kiinni ja uuhille ja karitsoille kauraa. Karitsoiden ruokailu pitää vahtia, kun ahneet emot imuroisi hetkessä lastensakin kaurat. Sisältä kanoille iltaherkut ja vihdoinkin on aika siirtyä sisään. Koirille vielä eväät ja sitten voi rueta miettimään lounasta. Aamupalana meni palanen ystävän tekemää vuohenjuustoa ja lounas näyttäisi olevan pannukakku. Aikuisena olemisessa parasta on, että saa itse päättää mitä syö ruuaksi. Suklaata vai perunaa.

Tässä piti olla kuva pannukakusta, mutta kamerasta loppui akku.

DSC06363.jpg