Vaikka meillä ei omia heinämaita (vielä) olekaan, olen usein kiltisti lupautunut muille avuksi heinähommiin. Milloin tehdään pikkupaalia ja paiskotaan niitä traktorin lavalle, toisinaan taas pistetään muoviin ja pyöritellään talvisäilöön. Tänä vuonna pääsin verestämään lapsuusmuistoja ja nostimme sateen uhatessa heinät seipäälle. Lapsena minun hommaani oli toimia tappityttönä,  sekä myöhemmin sitten, heinien kuivuttua hypittiin lapsiporukassa heinien päällä ladossa. Eli jotain kokemusta aiheesta oli ennestään. Nyt kylläkin jouduin hangonvarteen ja nostamaan heinää seipäälle. Muutaman kesän hevosille tuoretta niittäneenä ja peräkärryyn lastanneena, oli hangostakin jo jonkunlainen tuntuma. Muutama ensimmäinen nosto meni harjoittelun piikkiin, mutta sittenhän se alkoi sujumaan.

20150706_184130.jpg

Kerppujakin olen keräillyt talven varalle. Toivottavasti kestävät talveen saakka, sillä muutamana vuonna ovat homehtuneet sateisen syksyn takia. Horsmaa, angervoa, pajua, koivua, leppää, haapaa ja pihlajaa. Nokkostakin vissiin voisi niputtaa. Sitä on ihan riittävästi tuolla ojanpientareilla. Sitten vaan sekalainen nippu paalinarulla yhteen ja kuivaan ja ilmavaan paikkaan roikkumaan. Sadetta on taas piisannut ja silloin on kanahäkki kovin suosittu. Ainakin niinä päivinä, kun leikin EVR.aa (eläintenvapautusrintama). Meillä EVR tarkoittaa sitä, ettei tarvitse kaivaa ruohonleikkuria esille, vaan avataan laitumen portti ja päästetään kaikki eläimet vapaaksi pihalle. Syöhän ne sitten orvokit lyhyemmiksi, mutta syököön.

20150707_170753.jpg

Sorkkaelåimet valtaavat kanahäkin

Juu on satanut. Taas niin reilusti, että ojasta on muodostunut jälleen "pikku-Yyteri". Koirien mielestä ihan loistojuttu, kun pääsee omassa pihassa roiskottamaan ja uimaan. Hevosetkin vielä pienestä vesiesteestä selviävät, mutta lampaalle ja vuohelle pitänee lainata kanoottia. En edes uskalla avata heille toista porttia, mistä pääsisi siltaa pitkin laitumeen, koska silta ennemminkin kelluu, kuin kantaa. Niittohommiksi meni taas.

DSC04097.jpg

Tämä oli vasta alkua. Tänään veden pinta on jo pari metriä pidemmällä. Ja kauempaa kuuluu ukkosen jyrinää. Tuskimpa tulva tähän jäi...

DSC04138.jpg

Santerin mielestä ralli märässä pellossa on parasta!