Mitä lähemmäs kesäkuu lähestyy, sitä enemmän kotityöpaniikki iskee. Maaliskuu menee aina "työlistoja" tehdessä, huhtikuussa vähän rääpitään ja luullaan olevamme hyvässäkin aikataulussa ja sitten tulee toukokuu ja paniikki. Kesä on ihan kohta ja kaikki hommat on tekemättä!! Laidun pitää laittaa valmiiksi. Vaihtaa ja laittaa uusia tolppia, raivata pajuja aidan kohdlta, siivota risuja ja vetää langat. Lisäksi tietenkin suunnitella, kuinka laitumen tänä vuonna lohkoo. Lisäksi pitää vielä tehdä piha-aita loppuun. 10 tolppaa vielä tarvitaan ja lukematon määrä riukuja. Ja sitten se vuohien aitaus. Ja mökki ja paskahuussikin pitäisi korjata. Perunatkin pitäisi kohta laittaa maahan ja kaikki muukin. Mutta jotain sentään olen saanut valmiiksikin. Mansikkamaa on aidattu. Ja kaivo.

DSC03473.jpg

Pekka ja Paavo pässit muuttivat uuteen kotiin. Heistä tuli viikinkikylän asukkaita. Seurakseen saivat kaksi ruskeaa pässiä joista toisella oli komeat kippurasarvet. Ja heti piti itse lähteä pässikaupoille uuden isälampaan ostoon. Meille muutti pieni valkoinen pässikaritsa nimeltä Metsänpeikko. Kutsumanimi on vielä hakusessa, mutta eiköhän se sieltä löydy ajallaan. Peikko ei ollut kovin hyvä matkustamaan. Tähän asti, mitä noita lampaita ollaan kuljeteltu, ovat kaikki asettuneet aika nopeasti kyytiin. Mutta ei Peikko. Hyppi, huusi ja loikki ransiitin takaosassa niin paljon, että jouduin menemään karitsan seuraksi takaosaan. Kaappasin lammaslapsen syliin ja lauloin sille kaikki osaamani lastenlaulut ja norjalaiset juomalaulut. Siihen se sitten nätisti asettui. Ja pienet Lauri ja Leevi pässi ottivat uuden tulokkaan hienosti mukaan laumaansa.

DSC03484.jpg

Vihdoinkin meillä haudotaan. Kaneli-kana on asettunut littanaksi pesään ja haalinut alleen hirmu määrän munia. Aluksi munia oli 7, mutta käydessäni keski-suomessa oli munien määrä lisääntynyt. Kaikkineen munia taitaa nyt olla 10. Läpivalaisussa näkyi hämähäkkejä ja alkioita joten tuossa kuun lopulla, jos kaikki sujuu hyvin, kuuluu meillä taas piipitystä kanalasta. Johan minä ehdin niitä uhkaillakin, että teippaan ne kiinni pesään, jollei joku kohta aloita hautomista. Toivotaan kanatipuja, jotta voin taas jättää muutaman itselle.

DSC03472.jpg

Louho hevonen on taas ilmoitettu kilpailuihin. Tai itseasiassa kaksiin! Hullua on helppo yllyttää... Käydään nyt katsomassa uusia paikkoja, ilman suurempia tavoitteita. Muutamat valmennukset, kisat ja ratsastusleiri ovat nyt alkukesän ohjelmassa ja sitten ruunanretale pääsee kotiin lomalle. Kotona korkeintaan hiukan retkeillään metsässä, muuten saa olla ja viettää villihevosen elämää. Kesämökkiläiset, eli kesähevoset saapuvat tuossa kuun lopulla. Siihen mennessä pitäisi aitojen olla valmiina. Joten nyt takaisin peltoon!