DSC03116.jpg

Metrinen rasti seinään. Lampaat on keritty ja pihan haravointi aloitettu. Eikä vielä ole edes maaliskuun loppu! Lampaat olivat jotenkin erityisen kiltisti tänä vuonna kerinnän aikana. Aino nyt vähän pomppi, mutta kukapa ei pomppisi, jos nipistellään ja nypitään. Tähän asti Elvin kerintä on vienyt kauiten aikaa, koska Elvin turkki on usein kovin takkuinen ja huopunut. Vaan tällä kertaa ei huopumista ollut tapahtunut lainkaan ja sakset oli helppo ujuttaa ihonmyötäisesti.  Aino taasen oli pelkkää huopamöykkyä. Ei taida mennä ne tupot karstasta läpi. Pitääpä tutkia ja kysellä asiaa, mistä moinen johtuu. Siis että yhtenä vuotena villa on erilaista laadultaan ,kuin toisena.

Elvin kerinnässä koeteltiin hermoja. Elvi kyllä itse seisoi kiltisti paikallaan ja nautiskeli paksun ja kutittavan turkin leikkelystä. Mutta ne muut kanssa eläjät. Aino olisi ehdottomasti halunnut kerittäväksi myös ja tunki syliin ja puski Elviä pois. Isommat karitsat Pekka ja Paavo hyppivät selässä, hakkasivat etujaloillaan selkää ja päätä ja tekivät puskuharjoituksia polvitaipeeseen. Pullokaritsat Lauri ja Leevi taas yrittivät ottaa tilaisuudesta vaarin ja pyrkivät koko ajan kerittävän tissille. Ja jos eivät tissille, niin sitten imivät saksia, sormia, leukaa..

DSC03070.jpg

Elvi karvatursas

Lampaat ja kanat on nyt ulkoilleet päivittäin muutaman tunnin. Lampaille viritin verkosta pienemmän pika-aidan, kun täytyy tuosta isommasta muutama tolppa uusia ja käydä langat läpi. Syksyllä Heikki-pässi otti tavaksi juosta aidan läpi ja karata naapuriin vadelmanlehtiä syömään. Langat on aika silppua. Ja isäntä hiekkakuormaa tuodessaan tuuppasi toisen porttitolpan nurin. Vielä on sen verran routaa, ettei saa tolppia laitettua. Kanat ovat myös päässet katettuun tarhaan sa ulkoilemaan. Kelpaa sekin paremman puutteessa, mutta vankilanahan huo tuota häkkiä pitävät. Ensimmäisenä päivänä sisäään tullessa juoksivat ruokakipon sijasta suoraan ovelle ja pihalle. Onneksi oli Santerikoira vastassa, niin kääntyivät heti takaisin.

DSC03074.jpg

Aino huopapeikko

DSC03131.jpg

Kesätukat