Marraskuu on vuoden pahin kuukausi asua keskellä ei mitään. Vaikka leipätyöstä pääseekin ajoissa, ei sitä valoisaa aikaa siltikään paljoa ole. Kaikki sade ja märkyys imee sen viimeisenkin valon, mitä ulkona olevista lampuista lähtee. Ja tuulee, jolloin kylmyys menee luihin asti. Hrrr. Onneksi on puuta mitä polttaa kaakeliuunissa, että edes sisällä on jotain lämmintä, mitä halailla. Ja kun meillä on pimeää, niin se on sitten oikeasti pimeää. Aamuisin joutuu etsimään autoa pihalta vanhasta muistista ja välillä pitää mennä ihan käsikopelolla. Eräs kerta taas etsin autoa pimeydestä aamulla käsillä haparoiden. Löysin ovenkahvan, avasin oven ja huomasin istuvani takapenkillä.

Lampaat ovat nyt joutuneet koppihoitoon, sillä kukapa tuonne liejuun haluaisi ulkoilemaan. Kanat jatkavat munintataukoaan edelleen. Pirulaiset, niille varmaan pitää ostaa munitusrehua, että päästään taas munimisen alkuun. Viimekeväinen tipu, Hunaja-kana alkaisi olla jo munintaiässä. PikkuKukko on vielä saanut pitää päänsä, mutta seuraillaan tilannetta. Hienosti hän jo osaa kiekua. Siitä saisi joku kiltin ja herrasmiesmäisen kukon itselleen, jos tarvetta on. Eikä tarvitse mitään maksaa.

Santerikoira on ollut pienenä poikana oikea tuholaiseläin. On repinyt viime talven aikana meiltä sängyn, sohvan ja lukemattoman määrän petivaatteita ja kaikkea muuta. Viime keväästä asti olemme pitäneet Santerilla kuonokoppaa ihmisten poissaollessa. Nyt tekisi mieli kokeilla, joko tuholaisuus on kitkeytynyt pois, vai vieläkö jatketaan koppasulkeisia. Ajatuksissa olisi ostaa uusi sohva ja sänky. Täytyyhän se kokeilla, kokevatko uudetkin huonekalut vanhojen kohtalon, ennen ostopäätöstä. Aiemmin olin vakaasti sitä mieltä, että jos koira tuhoaa paikkoja, on kyse vain lenkityksen ja aktivoinnin puutteesta. No, nyt olen joutunut perumaan puheeni ja todennut vain, että toiset tuhoaa jos ovat tuhotakseen. Mutta onneksi meillä ei ole majavia. Ne onkin melkoisia tuhoeläimiä. Isäntä näytti kuvia sukulointiretkeltään.

Photo0070.jpg

majavat asialla

Photo0067.jpg

Photo0066.jpg

Onneksi marraskuuta ei ole kuin 4 viikkoa ja kauppoihin on tullut jo joulusuklaat. Pari rekkakuormallista sitä tulee joulunaikaan syötyä. Pitää muuten laittaa toinenkin pakastin hurisemaan. Naapurinlehmää varasin 12kg ja perjantaina saisi hakea. Taas herkutellaan