..pilipili pom, pilipilipom

kanakin löytää matosen, pili pili pom.

Pitäisi aina miettiä kaksi kertaa, mitä toivoo. Mä toivoin saadetta ja nyt sitä on sitten saatu. Kanat ja koirat ovat asiasta kovin innoissaan, me loput ei niinkään. Matoja on alkanut nousta pintaan ja voi sitä kukon riemua kun löytää madon. Nappaa sen nokkaan ja alkaa pulputtaa tyttöjä syömään. Pippuri yleensä ahneimpana (tullut emäntäänsä), saa herkkupalat itselleen. Melkoinen gentlemanni tuo Hermes. Jakaa kaikki herkut ensin tytöille ja lopuksi saattaa itse maistaa yhden pikkumadon. Kevään tipuista vain Hunaja kana jää talveksi. Muut tytöt muutti Kokemäelle ja pikkukukko muuttaa pakastimeen, jollei joku välttämättä kukkoa itselleen halua. *vink vink*DSC01608-normal.jpg

Hunaja kana

Kesän klapihommat on saatu päätökseen ja talvella sitten jatketaan. Lampolan lattian reijät valoin eilen umpeen ja samalla sitten hiukan tasottelin käytävää. Nyt siellä näyttää olevan koiran käpälänjälkiä. Mistähän se johtuu, että aina kun jotain lattiapintaa valaa, löytyy sieltä hetken päästä jonkin eläimen jälkiä. Lampolan puolella on sorkanjäljet valussa. Tytöt kävivät tarkastamassa talviasumuksensa ennakkoon.

On tästä sateesta hyötyäkin. Sain aloitettua villojen karstaamisen. Muutama säkillinen olisi odottamassa. Syksyllä on lammaskerhon järjestämä tossunhuovutuskurssi.Jos se on helppoa, hauskaa ja suht nopeaa askartelua, saattaa lammastossuja riittää muillekin. Ainakin materiaalia on. Jos tekee Ainon villasta tossut, niin onko ne silloin aidot Ainot?

Lampaatkin on taas pysyneet aitauksessa. Taitaa sade auttaa maadoituksessakin. Ja koirista on maailman hienointa kun heillä on kotona miniYyteri. Nyt se oja, mistä lampaat vielä viimeviikolla karkasivat pohjaa pitkin, tulvii. Silta on vielä veden pinnan yläpuolella, mutta leveämpi ylitys, on jo veden alla. Louho kulkee siltaa pitkin, mutta Pulmu tulla porskuttaa veden läpi.

DSC01606-normal.jpg

Minttu ja Santeri ojan ylityspaikalla