DSC01561-normal.jpg

No nyt sitä sadetta sitten tulee!

Koita siinä yrittää säntäillä ulkohommissa, kun vartin välein tulee vettä kun saavista kaataen. Sadetakki on hukassa ja kumisaappat pirun liukkaat. Leipätyökin alkoi. Ja iltaisin alkaa hämärtää.

Seinän maalaus jäi vähän vaiheeseen, mutta kai sieltä vielä kuiviakin päiviä tulee. Punamulta on siitä jännä maali, ettei se säily kuin vuoden astiassa. Lampola ja kanala saivat pesun yhteydessä lisää valkoista. Josko sitten ensi talvena näkisi paremmin. Lattiasta pitäisi vielä valaa muutama rotanreikä umpeen. Kyllä, meillä on, tai on ainakin ollut rottia. Vuonna 2013 oli suuri rottasota. Mutta siitä joskus toiste.

Heikkiä olen aloittanut keristemään. Tulee sitten kiva talja, kun ei näytä villa palaneelta ja kuolleelta. Naapurin täti ihmetteli "ai, se olikin musta". Heikillä on vielä jokunen viikko armonaikaa.

Kummityttö veljensä ja isänsä kanssa kävivät kylässä. Isäntä soittaa töihin, "missä meidän lapio on?". Olisi ehkä pitänyt useammin nyppiä rikkaruohot kasvimaasta, sillä olivat kääntäneet puolet kasvimaasta ympäri matoja etsiessään. Ja reiluilla otteilla tietenkin. Saattaa sieltä muutaman porkkanan hevoselle löytää.