20180331123205%282%29.jpg 

Pääsiäinen tuli ja meni ihan huomaamatta. Olipa TYLSÄÄ, kun ei ollut tipuja eikä karitsoita. Munat olivat kyllä koneessa hurisemassa, mutta minä tyhmä unohdin kytätä kosteusmittaria riittävän ahkerasti ja munat pääsivät kuivahtamaan. Keskenhän ne sitten menivät. Hirveä tilastotappio.  Nyt on munia taas keräilty ja pitää laittaa uusi satsi koneeseen. Josko sitten vapputipuja tulisi... Pieniä sorkkaeläimiäkin kyllä pitää ensi kevääksi saada. Joko luonnollista reittiä tai rahalla. Katsotaan sitten syksyllä missä kunnossa uuhet ovat, jotta ostetaanko heille pässi vai kuinka.

DSC08229.jpg

Aloitin lampaiden kerinnän tuossa ennen pääsiäistä Elvi-lampaasta. No sitten tuli kunnon yöpakkaset ja Elvin tuli kylmä. Onneksi meillä on ollut muutama lainaponi, joiden jäljiltä löytyi melkein sopivan kokoinen loimi Elville. Toki lampaat ulkoilivat hevosten kanssa päivisin ja tuuppasin sitten yhtenä kylmempänä aamuna Elvin takki päällä ulos. No, Louhohan oli ihan varma, että meille on muuttanut uusi poni, johon hän tahtoo ehdottomasti tutustua heti ja nyt. Siellä sitä sitten mentiin ympäri tarhaa Elvi etunenässä karkuun, Louho seuraavana häntä tötteröllä korskuen ja minä viimeisenä huutaen että Lopeta Louho! Se on lammas!!! Hevonenkin sitten asettui, kun sain näytettyä sille loimen alla olevan eläimen.

DSC08070.jpg

Koirien mielestä oli supersiistiä, kun oltiin koko lauma kotona montä päivää. Mennä rellestivät aamusta alkaen mukana pitkin peltoa ja iltaisin kaatuivat väsyneinä sohvalle. Haltikaan ei ehtinyt askarrella mitään koirajuttua, kun oli muutakin tekemistä. Keskenään ollessaan Halti on jo ehtinyt tutustua paremmin imuriin. Työpäivän aikana oli nostanut imurin sänkyyn, vetänyt virtajohdon esille ja silpunnut sen 10cm pätkiin. Imurin lisäksi Halti on myös hieman tutkinut sohvan rakenteita käsinojan osalta, sekä silpunnut melkoisen läjän lehtiä ja muuta vähemmän arvokasta. Hieman on jo aloiteltu hevosen mukana kulkemista ratsain. Halti pysyy hienosti pienen matkan päässä hevosesta kuitenkin seuraten mukana. Toisin kuin Minttu, jolla menee innostus potenssiin sata heti kun kiipeän hevosen kyytiin. Huutaa, ulvoo ja juoksee jaloissa. Louho viisaana osaa sitä varoa, mutta neitihevosella meinaa mennä hermo moiseen ujellukseen.

DSC08283.jpg

Alan ihan oikeasti uskoa noihin vanhankansan ennustuksiin ainakin sään osalta. Matinpäivän jälkeen tuli 7 pyryä ja heti 4.s päivä alkoi lämpenemään. Nyt on sitten joka paikka täynnä jäätä ja vettä ja se vesi kivasti liukastuttaa pihaa ja teitä lisää. Tyttöhevosta ei uskalla ottaa liikkeelle pois tarhasta, kun varmaan kaatuisi heti pihalla. Tällä tahdilla sulaminen ei montaa päivää vie, kun koko ajan ollaan plussalla ja sopivasti vielä vettäkin ripauttelee. Kohta on aika alkaa paikkailemaan tarhan monttuja, mitkä syksyllä saatiin aikaiseksi lanaamalla mutaa läjälle. Muuttolintujakin on jo tullut, joten projekti 100 lintua jatkuu. Joutsenia ja hanhia on tullut jo reilun viikon ajan ja eilen kuulin kurjet ensimmäistä kertaa tälle kevättä. Taitavat olla tuolla kauemmalla laitumella äänen suunnasta päätellen. Parti uutta lintuakin olen bongannut, mutta ensimmäisellä kerralla ei ollut kamera hollilla ja toisella kertaa asetukset olivat niin pielessä, ettei kuvasta saant mitään selkoa.