Olette varmaan joskus nähneet niitä amerikkalaisia ohjelmia, missä ihmiset valmistautuvat milloin mihinkin katastrofiin. Harjoitellaan selvitytymistaitoja ja hamstrataan tarvikkeita. No, me ollaan joskus naureskeltu, että olemme vähän samankaltaisia. Maailma ei kaadu jos sähköt menee pitkäksikin aikaa. On riittävästi tulisijoja, oma kaivo, ruokaa löytyy omasta takaa. Tokikin, jos polttoaine loppuisi, niin kulkeminen olisi hieman hankalaa, kun nuo hevoset eivät ole kovin tieliikennekelpoisia. Ratsain sitä jotenkin selviytyisi, mutta jos tavaraa tarvittaisi mukaan, niin voisi käydä ohraiset. Siispä päätin järjestää hevosille suuret sotaharjoitukset.

DSC07675.jpgDSC07746.jpg

Sotaharjoitukset aloitettiin tärkeällä taidolla eli piiloutumisella. 5 vuotiaaksi kääntynyt neiti esittelee kuvissa omia piiloutumistaitojaan. Kukaan ei voi nähdä hevosta jos hevonen ei näe ketään tai mitään. Sateenvarjo kuulunee kaupunkisotaan ja pressun alle piiloutuminen enemmän maalaisosioon. Louho esittelee hieman vaativampaa piiloutumista, jossa on mukana jo naamioitumista oksien alle.

DSC07776.jpg

Pitihän sitä myös askarrella vihollisjoukot sopivan suojalumen aikaan. Jostain syystä hevoset olivat varsin tykästyneitä vihollisiinsa ja Louho keskittyi enemmänkin halailemaan vihollistaan. Kunhan vihollinen oli riisuttu aseista, päätti neiti 5v tuhota viholliset lopullisesti hankaamalla itseään niitä vasten.

DSC07688.jpgDSC07699.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisenä sotaharjoituksissa käytiin tutustumassa vihollisjoukkojen hyökkäysvaunuun. Ja neiti 5v päätti esittää kuollutta.

DSC07765.jpgDSC07722.jpg

Sotaharjoituksen päätteeks syötiin vielä herkut nykyaikaisesta kaurapussista. Monikäyttöisiä ovat nuo kestokassit ja kätevät on hevosen korvat, kun niihin voi laittaa erinäisiä tarvikkeita roikkumaan.

DSC07682.jpg