Jos et halua lukea valitusta, älä jatka tästä eteen päin, vaan odottele rauhassa seuraavaa blogituotosta.

Olen lopen kyllästynyt tuohon vesisateeseen joka vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Ei riitä että on sadeallerginen, mikä jo itsessään aiheuttaa tatin kasvamista otsaan, vaan KAIKKI sateesta johtuvat lieveilmiöt älkaa ärsyttämään ihan toden teolla. Pimeys tästä enää puuttuu, mutta kyllä sekin sieltä ihan kohta tulee.

No, kuukausi sitten sanoin isännälle, että soittaisi paikalliselle kuorma-autoilijalle ja tilaisi kuorman hiekkaa tai mursketta. Saisi tehdä tuon tallin käytävän valmiiksi ja tehtyä tallin edustan kulkukelpoiseksi. Hetken päästä isäntä soittaa takaisin ja kertoo pomonsa luvanneen tuoda kuorman pihaan. Mikäpä siinä. Viikon sisällä ilmoitin haluavani kuorman. Vaan ei ole vielä näkynyt. Siispä tallin käytävän paikalla on nyt 20cm liejua ja ainakin tuplamäärä tallin edustalla. Tarhasta en viitsi edes puhua mitään. Vesi tulee ränneistä yli jos muutamakin lehti on joukkoon eksynyt (syksyllähän harvoin lehtiä puista irtoaa). Päivittäin saa puhdistaa ränniä lehdistä ja siltikin se jossain vaiheessa tulee yli. Vaikka olen monenmoisia saaveja viritellyt vuotokohdan alle, menee talliin väkisinkin vettä. Kysyisinkin tähän väliin että miksi se tapahtuu nyt, eikä suinkaan aiempina vuosina?

Ainut mihin nyt pääsee ratsastamaan on metsäautotiet. Paitsi että hirvenmetsäsätys alkoi ja on turhan riskaabeliä lähteä sekaan hulluilemaan. Ainakaan silloin, kun  metsästysporukka pyörii lähitienoolla. Saisihan nuo eläimet pakattua koppiin ja mentyä kentälle, mutta ihan yhtä märkä se ratsastusseuran kenttäkin tällä hetkellä on. On se sitten kiva kun hevoset on kotona niin voi helposti harrastaa. Vai miten se meni??? Plus että tuosta jatkuvasta sateesta johtuen pitää hevosia loimittaa päivittäin. Monesta tekemättömästä asiasta johtuen loimet pitää vielä kuivattaa seuraavaa päivää varten, missäs muuallakaan kun talossa sisällä. Keittiön oven päällä on hyvä paikka toiselle loimelle ja toisen sentään saa suihkukoppiin kuivumaan.

Nyt sitten kiitos loppu tuolle sateelle ja pikkupakkasta voisi laittaa perään. Mitään muuta positiivista en tästä kelistä enää keksi, kun sen ettei kaivo sentään pääse kuivumaan. Se tästä enää puuttuisi.

Ei tässä muuta, hautaudun kuraan ja palataan asiaan kun kelit vähän helpottaa. Ärsyttää enemmän kuin oravaa jonka käpy on pyörinyt viikon mutaliejussa.