EPÄREILUA!

Perhoset. Miksi ne ei voi lentää suoraviivaisesti tai edes suht' tasaisella nopeudella? Ei, aina kun kirmaat kameran kanssa perhosten perässä, niin ne joko sulkee siipensä tai sitten poukkoilevat miten sattuu karkun. Siten kun yrität edes hieman ennakoida lentosuuntaa, niin eikös se perhosen pirulainen päätäkin syöksyä nato-ohjuksen lailla ylös ja sieltä kierteellä kerien alas, päätyen aivan eri suunnalle kuin missä itse olet.

DSC05307.jpg

Kun päätät lähteä poimimaan mustikoita, niin ihan kaikki löytämäsi marjat ovat minimaalisen pieniä. Päätät kuitenkin sinnikkäästi kerätä niitä. Hermo menee ja lähdet kotiinpäin. Kotimatkalla löydät valtavan kanttarelliapajan ja heti toisen perään. No eihän sulla tietenkään ole useampaa astiaa mukana. Menet seuraavana päivänä hakemaan niitä kanttarelleja, niin joku perkele on löytänyt sen sun apajan ja vienyt kaikki sienet. No, eipä mitään, tiedossa on toinenkin kanttarellipaikka, mutta sienet ovat vielä ihan pieniä. Menen katsomaan että miten ne on kasvanut. Eikös se samainen joku ole ehtinyt sinnekin ja vienyt ne sormenpään kokoiset mennessään.

EPÄREILUA!!!

DSC05055.jpg

Sitten kun hermo on vähän pinnassa ja on kiire, niin nuo eläimenpirulaiset käyttävät tilaisuutensa tehdäkseen kaikki kolttoset. Ja taatusti on puoli kylää katsomassa kun juokset pässin perässä leopardikuvioiset trikoot jalassa puolenyön jälkeen. Tai jos aita on kaadettu ja eläinlauma laukkaa taloa ympäri ja yrität pelastaa lapsi- ja eläkeläiseläimet villiloikkaa menevien jaloista ja huudat perkelettä mennessäsi, niin eikös silloin ole joku kyläturnee tästä meidän ohi menossa ja naapureiden kumminkaimatkin kuulevat, kuinka huosti hallitset eläimesi. Mutta appajee, kun kerrankin ylität itsesi ja molemmat hevosesti käyttäytyvät esimerkillisesti kun ratsastat toisella ja samalla talutat toista, niin eihän silloin ole kukaan näkemässä. Silloin tekisi mieli huutaa että tulkaa katsomaan!!! Kyllä nämä käyttäytyäkin osaavat.

EPÄREILUA!

20542934_10155563773784483_417827809_o.j

Sitten kun sulta on kuollut melkein kaikki munivat aikuiset kanat ja vaan muutama yksilö on hengissä ja niillökin on tipuja, niin joudut sitten kaupasta ostamaan munia. Sanoivat, että ota omat kanat, saat halpoja ja hyviä munia. Joo, jollei ne haudo, tai niillä ei ole tipuja alla, niin sitten ne kuolee tai niitä ei vaan huvita munia. Se niistä halvoista munista. Ja koska sun oma kukko on jo liian sukua kanoille, annat sen pois ja otat uuden kukon tilalle. Niin se monen sadan kilometrin päästä haettu kokko heittäytyy häijyksi ja joutuu pölkylle. Sitten sulla ei taaskaan ole kukkoa. No päätät antaa kanojen hautoa, mutta omista munista ei kuoriudu ketään. No ei kai, kun ei sitä kukkoakaan ole. Haet siitosmunia ympäri maakuntaa, saat aikaiseksi tipuja ja tietenkin 75% niistä tipuista on kukkoja. Ja se hienoin kukko on tietenkin siitä parvesta, kun meinaat kanat itsellesi jättää. Ja se ainut mistä olet toivonut kanaa, onkin kukko.

EPÄREILUA!!!

DSC05065.jpg

Amy Winehouse olikin kukko