DSC02255.jpg

Olipa KYLMÄ pääsiäinen! Mikäli vanhankansan enteet pitää paikkansa, tulee loppukeväästä kylmä, mutta kesästä sitten hieno. Toivotaan näin. Sen verta kylmää oli täälläkin, että onnistuin hieman vilustuttamaan hevosia. En vaan tajunnut, että nehän pirulaiset ovat jo melkein kesäkarvassa ja ulkona tuulee ja on pakkasta. Muutaman yskäisyn jälkeen havahduin asiaan ja aloin taas loimittaa isoa hevosta ja ponikin sai viltin niskaansa yöksi. Poni pirulainen on taas alkanut karkailemaan öisin tuonne tarhaan. Viettää suurimman osan yöstä sisällä, mutta joskus aamuyön tunteina siirtyy ulkosalle. Yritin virittää riistakameraakin vahtimaan tapahtumia, mutta se mitään -tietenkän- ollut toiminut. Ensi yönä uusi yritys. Koiratkin ovat olleet hieman levottomia, joten olisiko taas asialla joku metsäneläin.

DSC01890.jpg

Tulihan sitä hieman noitiakin karkoitettua nuotioilla. Muutama päivä pidettiin tulia yllä, mutta sitten kävi köpelösti. Isäntä sai lauantaina koivulta pahasti selkäänsä ja loppu pääsiäinen vietettiinkin sitten yhdessä toipilaana. Meillä oli siis muutama kaveri auttamassa hommissa. Kaadettiin puita, klapitettiin ja suoraan pinoon kuivumaan. Minä yksikätisenä keskityin risujen polttamiseen ja toimin ylempänä nuotionvartijana. Jossain välissä huomasin, että yhtäkkiä klapittaja juoksee pinoajien luo huutaen samalla. Isäntä näyttää olevan kontillaan traktorin vieressä. Pinoaja juoksee klapittajan kanssa isännän luo riisuen samalla paitojaan. Ihmettelin, että mitäköhän nyt tapahtuu ja lähdin siirtymään tapahtumapaikalle.  Paiskattiin isäntä selälleen maahan ja tarkastettiin tilanne. Otsassa ja nenässä melkoiset ruhjeet ja vertakin tulee ihan miehekkäästi. Päätettiin varoiksi soittaa piipaa-auto paikalle. Ambulanssi saapui ja tarkastettiin tilanne. Ei murtumia, mutta muuten melkoisen näköinen ruhje. Pitänee kehystää tuo ensihoitajilta saatu lappu, jossa lukee " asiallinen ja orientoitunut". Siitä isäntä on erityisen ylpeä. No, käytiin sitten keräilemässä loput tarvikkeet ja katsomassa että nuotio sammuu ja siirryimme viettämään pääsiäistä turvallisempiin tiloihin. Syötiin siinä samalla Peikon pyllyä ja kannustettiin munia heilumaan.

DSC01970.jpg

Tipujakin odotettiin kuoriutuvaksi. Maanantai-aamuna oli sitten ensimmäisessä munassa reikä ja iltaan mennessä peräti 1 tipu oli päässyt ulos kuorestaan. Kanan alta oli kuoriutunut 2 joten kävin tuuppaamassa tuon koneeseen kuoriutuneen niiden kaveriksi. Nyt on tullut 3 lisää ja kanan alle oli liiskaantunut 1 joten tällä hetkellä 5 tipua hengissä. Lähden kohta rahtaamaan loputkin konetiput kanan alle. Se kuitenkin osaa hoitaa ne paremmin kuin minä, vaikka onkin ensikertalainen. Lisäksi yhdessä munassa on pieni reikä, joten sen oletan kuoriutuvaksi piakkoin. Toivottavasti noista olisi edes muutama kanoja, niin ne saisi jäädä tänne meille asumaan. Kukkopojat täytynee taas lähettää maailmalle tai pataan. Se meidän vanha Hermes-kukko sai muuten uuden kodin, vaikka sen patakukoksi olinkin antanut. Aikas hienoa. Uusi Haades-kukko on saanut jo hyvin massaa, eikä enää rohmua kaikkia ruokia itselleen, vaan malttaa tarjota jo muillekin evästä.

DSC02260.jpg