Se oli taas viikonloppuna valtakunnallinen pihabongauspäivä. Tarkoituksena tunnin ajan tarkkailla omassa pihassa lintuja. Tätähän on farmilla innokkaana odotettu ja lahjottu ahneita paskiaisia koko talvi.

DSC00544.jpg

Lauantaina sitten päätin istahtaa vahtimaan lintulaudan elämää. Haetaan tuoli, kamera, lintukirja ja muistiinpanovälineet. Perhana. Kissa on puussa. Ja juuri siinä puussa,missä lintujen ruokinta-automaatitkin ovat. Yritetään ensin kissittää ja houkutella Helkatin Helka-katti alas. Ei auta. No kokeillaan heittävaä lunta. Ei lennä. Oikea käsi ei toimi ja vasemmalla ei osu. Rapistellaan kissanruokapussia. Se auttoi ja kissa saatiin alas puusta. Takaisin linnun vahvtaukseen. Hirveän nopeita ovat. Juuri kun saat zoomattua kameran lintuun, niin johan se ehtii pyrähtää johonkin tai toinen lintu kaahaa ohitse. Koiratkin haluaa osallistua. Piippaa, änkee ja pelottelee kaikki linnut pois. Kättäkin alkaa särkeä, kun pitää tuon kameran kanssa olla valmiustilassa. Reilun puolisen tuntia jaksan, kunnes menee hermo kaikkeen ja päätän jatkaa seuraavana päivänä. Ihan hyvä saldo kuitenkin. Tiaisia montaa sorttia. Tali-, hömö-, ja töyhtötiainen nyt ainakin. Ja keltasirkkuja ja viherpeippoja. Muutama punatulkku ja kymmenittäin urpiaisia. Pari varista jahtasi korppia. Voi se olla toisinkin päin.

DSC00592.jpg

No sunnuntaille sitten uusi yritys. Juuri kun keräilin tarvikkeita kasaan, ilmoittaa isäntä tarvitsevansa minut mukaan shoppailureissulle. No, ulkoistetaan pihabongaus riistakameralle. Juokse kamera metsästä ja aseta se tuolin päälle odottamaan lintuja. Nakkele kauraa, auringonkukansiemeniä ja pähkinöitä maahan ja toivo parasta. Reissusta palattua otin heti kameran käsittelyyn ja purin kuvat koneelle. Auto, potkukelkka, toinen auto, kissa ja kolmas auto. Hmm onkohan tuo kohdistus nyt mennyt hieman pieleen, vai vaikuttaako asiaan ne kuvat joissa näkyy kissan nenä ihan kuvan reunassa? Hilja-kissa oli ottanut itselleen paikan kameran vierestä, joten eihän ne linnutkaan paikalle uskaltautuneet. Ensi vuonna sitten paremmalla onnella.

DSC00455.jpg