Leikkausaika tuli postissa ja olipa hyvin suunniteltu ajoitus. Karitsat ehtii syntyä, eikä silloin pitäisi olla enää kovia pakkasia. Pääsee tuo isäntä helpommalla hevosten kanssa, kun ei tarvitse niin paljoa loimittaa. Leipätyöstä varasin talviloman alkamaan viikkoa ennen, niin saa täällä kotona hoidettua kaiken mahdollisimman valmiiksi. Todennäköisesti olen aika "kädetön" ensimmäiset päivät ja aina on riski, että käsi sidotaan ihmeelliseen asentoon, joten olen myös varustautunut viettämään aikaa sisätiloissa. On tilattu kirjoja, joista opiskella lisää eläinten käyttäytymistä ja elekieltä. Isäntä osti meille valvontakameran, jonka meinaan virittää tuonne tarhaan, jotta voin sitten kotisohvalta seurailla hevosten keskinäistä keskustelua.

DSC00065.jpg

Uuhet alkavat olla jo aika paksuja. Veikkaisin, että Aino saa karitsansa ensimmäisenä. Ainakin tissit ovat täyttyneet nopeammin kuin Elvillä ja pyllykin levistyy. Lampaan tiineys kestää noin 5 kuukautta eli 145 päivää. Meillä tuo h-hetki täyttyy maaliskuun toinen päivä, mutta saattaahan se olla, että poikivat hieman etuajassa. Näinä päivinä täytyy raahata väliseinää lampolaan ja alkaa virittää kameraa sinnekin. Voi sitten televisiosta taas katsella lammaskanavaa. edit.- muutama päivä myöhemmin: Lammaskanavaa yritetty virittää. Ei näy. Tv sanoo ei signaalia. Juostaan edestakaisin lampolan ja olohuoneen väliä heilutellen erinäisiä liitoksia. Ei auta. Kunnes hoksasin, että perhana. Tarviihan tuo kamera varmaan jostain virtaakin, pelkkä kuvakaapeli ei taida riittää. Alkaa kuumeinen laturin etsiminen. Ei löydy. Taisi mennä roskiin siinä siivousvimmassa, kun nakkasin kaikki vanhat kännykät ja niiden laturit menemään. Onneksi on Kouluelektroniikka, joka myy mitä vain liitintä ja piuhaa.

DSC00702.jpg

No ei muuten onnistunut tuon toisenkaan valvontakameran käyttö. Se vaan yksinkertaisesti ei jaksanut ottaa riittävästi signaalia. Ei auta nykytekniikka farmaria nyt. Täytyy vaan raahata takamuksensa lampolaan riittävän usein ja istua hevosaidalla vahtaamassa. Tai kuten sanotaan, älä katsele, vaan havainnoi. Yritän tässä aloitella toistakin blogia, "Ei oikopolkuja". Siinä keskityn enemmän tähän eläinten vuorovaikutukseen ja oppimiseen, ihmisen mielenhallintaan ja mielikuvaharjoitteluun. Pohdiskelen, miksi joku eläin käyttäytyy kuten käyttäytyy ja miten sitä voi muuttaa. Aion ihan rehellisesti kertoa kaikki omat virheeni ja väärintekoni. Niistä muuten riittääkin juttua useammaksi vuodeksi.

DSC00664.jpg

Ps. Meillä on uusi katto ja vesikin taas nousee ihan hanaan asti!