Pitäisi askarrella puuliiteri, kun tuo vanha liiteri on siirtynyt toimittamaan pihaton ja romuvaraston virkaa. Ja toisekseen, se vanha on hieman liian tiivis, joten puut ei oikein kuivu siellä. Saunan takana on vielä tilaa kuuluu vanha sanonta, joten sinne siis silmäilemään tiluksia. HUOH. Siellä en ole tänä kesänä käynytkään ja sen kyllä huomasi. Metristä nokkosta ja muuta hyötykasvia. Ensin viikate käteen ja kaatamaan pöheikköä edestä. Haa, munapiilo! Äkkiä hakemaan kameraa ja hidastetaan viikatteen liikettä. Sammakko! Iso sellainen. Kuvaa ei saanut kun ryömi syvemmälle nokkosten joukkoon. Isoja ratamonlehtiä. Pitäisikö ne poimia talteen?? Ai niin, täällä olikin purkulautaläjä ja romurautakasa.. Kuten varmaan arvaatte, liiterin rakennus ei kovin pitkälle vielä edennyt.

DSC07145.jpg

munapiilo

Muutama päivä sitten kerroin kun ponit olivat murtautuneet pihatosta pihalle yöllä. Piti sitten sitä porttia ryhtyä korjaamaan paremmin. Piha umpeen ja eläimet vapaaksi ulos portin korjauksen ajaksi nyt ainakin. Siinä vasaraa heiluttaessa terapiaponi Zaida sai hepulikohtauksen ja lähti laukkaamaan talon ympäri. Sai sitten kaikki muutkin mukaan rallitukseen ja nähtävästi isotkin hevoset mahtuvat menemään reipastakin vauhtia talon ympäri. Siinä liha liikkui ja kaviot hetken viuhui. Mutta oli heillä hauskaakin. Kukaan tai mikään ei saanut osumaa, hirnua piti kovasti, eikä kukaan jäänyt jalkoihin. Kaikki hyvin siis.

DSC07131-001.jpg

lampaita hulluttaa

Ei ne murtautumiset siihen jääneet. Tänä aamuna seitsemän aikaan, kun olisi vielä kovasti nukuttanut, tulee isäntä sanomaan; sun hevonen on pihalla. Jaaha.. jotain riepua niskaan ja tarkastamaan tilanne. Louho syö tyytyväisenä pihanurmikkoa ja lampaat ovat vallanneet kesähuoneen. Lampaankakkaa on sohvalla asti. Joku Houdini on onnistunut irrottamaan haan vastakappaleen, aspin ja pihaton portti oli jälleen auki. Siispä köysiviritelmä porttiin ja kehoitus eläimille siirtyä oikealle puolelle aitaa.

DSC07138.jpg  DSC07139.jpg

DSC07141.jpg  DSC07142.jpg

Minttu-koira ja Zaida-poni hieroo tuttavuutta

On melkoinen onni saada pitää tälläistä eläinlaumaa kotona ja tarkkailla niiden elämää päivittäin läheltä. Ja valtavan opettavaista. Miten pienillä eleillä ne kommunikoi keskenään myös eri lajien välillä. Ja mikä parasta, kun hevonen on kotona, voi lähteä aikaisin aamulla tutkimaan kanttarelliapajia ja sitten illalla uuedstaan.