Vihdoin ja viimein sain lampolan ja kanalan kuivikkeet tyhjennettyä ja pesu voi alkaa. Paitsi ettei voi, kun munintapesä on vielä kanalan puolella ja sinne on jatkuva ruuhka. Yksi kun saa hommansa hoidettua, on seuraava jo jonossa. Enkä viitsi heitä kesken muninnan mennä häiritsemään. Ajattelin siinä odotellessa aloittaa matonpesun. Ensin 2 pientä. Ai perhana, eihän näitä telineellä pestykään, vaan pressun päällä. Ja se pressu, tai lainapeite on nyt naapurissa pässien katoksena. Siis tilalle isompi matto. Otin sen suurimman. sain juuri ja juuri hilattua maton telineelle ja pesu alkoi. Toisen puolen pestyäni, oli viimeinenkin kana saanut hommansa toimitettua. Siis kanalaa ja lampolaa pesemään.

Taitaa olla saunapäivä, niin paljon sitä itteään lenteli niskaan. Kun sain sisätilat pestyä tuli isäntäkin jo kotiin. Yritimme kääntää pestyä mattoa toisin päin, vaan se painoi niin paljon, ettemme saaneet sitä kaksinkaan hilattua telineen yli. Suunnitelma B. Pestään matto alemmalla tasolla. Ponit tuli avustamaan ja katsoivat pesua hieman liiankin läheltä. Sitten tuli noudettua se lainapeite naapurista ja matonpesu alkoi sujumaan. Ainut vain, kun noita kuivatuspaikkoja on niin vähän, ei montaa mattoa voi kerralla pestä. Ilman kosteusprosenttikin huitelee varmasti yli sadan, niin eihän ne senkään vertaa kuivu.

Vielä olisi yksi ja viimeinen kierros mattoja pesemättä. Tässä välissä on jo lyhennetty vesiletkua ja käyty ostamassa uusi liitin pesuriin. Minttu-koira kun rakastaa myös vesileikkejä. Letkusta lentävää vettä pitää jahdata ja haukkua minkä kerkeää. No Minttu oli sitten omatoimisesti yrittänyt saada vettä tulemaan letkusta ja nakersi metrin verran letkua silpuksi. Siinä samalla meni liitinkin palasiksi. Kanalan puoli on jo maalattukin ja pikkutiput muuttivat "pois kotoa", kanalaan.