Farmin eläinmäärä oli moninkertaistunut lähiviikkojen aikana reilusti. Poikimisurakan aloitti Aino, kuten olin arvellutkin. Aamulla töihin lähtiessä' kurkkasin lammakanavan telkkarista. Ei suurempia ihmeitä. Mutta jo reilun tunnin kuluttua oli tilanne päällä ja isäntä soitti töihin, kohta niitä tulee! Sinne oli ilmestynyt 3 ruskeaa pikkukaritsaa. Kaksi uuhta ja yksi pässi. Aino lapsineen eristyksiin ja kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että huolii kaikki omikseen. Ensimmäiset imetykset meni taas lammaspainiksi. Jouduin pitämään Ainosta kiinni, että kaikki pääsivät tissille. Vuorokauden kuluttua kaikki oli jo hyvin ja karitsat hyväksytty omiksi. Huh helpotusta!

DSC05991.jpg

Kolmen vuorokauden jälkeen purin eristyksen ja päästin lampaat yhteiseen tilaan. No ei mennyt kun seuraavaan aamuun, niin Elvikin oli pukannut pihalle omansa. Yksi raukka oli joutunut vesiastiaan. Kaksi valkoista ja yksi panda. Panda ja toinen valkoinen on pässejä ja yksi valkoinen uuhi. Vaikka se valkoinen uuhi olikin lähemmällä tarkastelulla hieman kirjava. Niskassa,korvissa ja jaloissa on vaaleanruskeita laikkuja. Tätä laikukasta Elvi ensin hylki. Ei vissiin haissut omalle, kun oli vesiastiassa pulikoinut. Pienen lammaspainin jälkeen sain karitsalle maidot ja uskalsin lähteä töihin. Ja karkasin töistä hiukan aiemmin pitelemään lammasta. Nopeasti oppi laikukas juomaan takaapäin, niin Elvi ei huomannutkaan koko tapahtumaa.  Kolmessa vuorokaudessa nämäkin leimautuivat toisiinsa ja pääsivät tutustumaan sisaruksiinsa.

DSC06051.jpg

Nyt on sitten otettu urakalla lammastarapiaa. Istuttu lampolassa ihan vaan katsomassa karitsoiden loikkimista. Uteliaana tulevat tutkimaan ja kokeilemaan sorkalla ihmistä. Hiukan kun tuosta keli vielä lämpenee ja pihan jäätikkö sulaa, niin pääsevät pikkulampaatkin tutustumaan ulkoilmaan. Minttu-koiralla onkin kova homma, kun on niin paljon lampaita vahdittavana.

DSC06069.jpg

Sitten rupesi tulemaan tipuja. Mitäpä sitä farmari muuta perjantai-iltana tekisi, kuin kannustaisi munia heilumaan. Kannustaminen tuotti tulosta ja lauantai-aamuna alkoi munankuoret räsähdellä rikki ja piipitys oli melkoinen. 9 vaaleapohjaista ja 3 pingviiniä tuli ulos. aika hyvä kuoriutumisprosentti, sillä vain 2 munaa oli mennyt kesken.

DSC06118.jpg

Tipuset asuvat nyt meillä sisällä koirahäkissä. Lämpölamppu on häkin katossa ja sanomalehdet levitettynä alla. Pääsiäisen aikaan jos vaihtaisi purukuivitukseen. Onneksi tuli laitettua ajoissa nuo ohrat ja rairuohot kasvamaan, niin saavat tipuset tuoretta ruokaa.

DSC06130.jpg