Viime viikonloppuna saimme jälleen kaupunkilaisneidon kylään. Neidosta on jo kasvanut niin iso tyttö, että emäntäkoulu hölläsi naruja ja antoi tytön touhuta sitä mistä itse pitää. Eli Ponin hoitoa. Pulkkamäkeen ei harmillisesti päästy, kun nuo lumet katosivat kokonaan ja jäljelle jäi vaan jäätikkö. Eikä saatu sen vuoksi laitettua ponillekaan ahkiota perään. Eihän tuo raukka olisi pystyssä pysynyt, kun ilman kenkiä kulkee. Tuhkaa levittelin kulkureiteille jään päälle. Se kun tekee jään tahmeaksi ja töppönenkin pitää paremmin itsellä ja elukoilla. Kaupunkilaisneito harjasi ponia, letitti harjaa ja touhusi ihan keskenään lampaiden kanssa. Louhollakin käytiin muutama kierros ratsastamassa. Vielä muutama vuosi, nin voin huoletta jättää lauman neidon hoidettavaksi.

DSC05732.jpg

Luontoliitto järjesti viimeviikonloppuna valtakunnallisen pihabongauksen. Tarkoituksena on seurata tunnin verran pihassa näkyviä lintuja ja raportoida lajit ja määrät mitä tunnistaa. Sunnuntaina me sitten istahdettiin ikkunan viereen ja aloitimme lintujen vahtaamisen. Keltasirkkuja meillä on paljon. Olen niille paiskonut kauraa maahan ja ilmeisesti sana on kiirinyt sirkkupiireissä, sillä samalla kertaa niitä oli paikalla reilusti parikymmentä. Erilaiset tiaiset myös pyörivät lintulaudalla ja jokunen punatulkkukin näyttäytyi. Hetken istuimme myös ulkona, ihan muutaman metrin päässä lintulaudasta. Siinä ulkona istuessa pyrähti paikalle kaksi käpytikkaa ja pari närheä.

DSC05775.jpg

On meillä vähän huonojakin uutisia. PikkuRuu-vuohi on kuollut. Ruuhan sairasteli tuossa kovien pakkasten aikaan. Alkoi jo mennä parempaan suuntaan ja pääsi muiden eläinten joukkoon. Aamulla oli kuulema ollut aivan normaali reipas itsensä, mutta illalla löytyi kuolleena. Onneksi Söpölle jäi vielä kaveriksi naapurin Teppo-vuohi ja Lempi-lammas. Teppo ja Lempi tulevat sitten kesällä Söpön mukana meille laiduntamaan. Ruun pikkusarvet sahasin talteen, josko niistä jotain ehtisi askarrella.