Eilisen Matin päivän johdosta aloitetaan heinäkuun sääennustuksella. Hyvältä näyttää! Alkukuusta saattaa olla hiukan pilvistä, mutta sitten selkeää. Ajoittaista yläpilveä tai puolipilvistä, mutta pääosin poutaa. Matin päivänä talven selkä taittuu ja lähdetään kohti kevättä. Tästä päivästä eteenpäin tulee vielä 9 lumipyryä ja sitten on kesä.

DSC05906.jpg

supersöpöt naapurinlehmät

Lampaat, tytöt siis, alkavat olla jo tosi paksuja. Tissit on pinkeät ja ainakin Ainoa maha jo ahdistaa. Parin viikon päästä meillä pitäisi kirmata ensimmäiset karitsat. Isäntä tänään soitti, että NYT!! mutta ei, kunhan möyrivät mahassa. Viikon verran ovat ulkoilleet vajaata päivää ja nyt meinasin jättää uuhet sisään. Ei ulkoilussa muuten ongelmaa olisi, mutta Peikko-pässi tekee illasta aina suuren numeron. Kun hän haluaisi ehdottomasti mennä uuhien kanssa sisälle. Hyppää kevyesti 120cm portin yli. Niin rauhoitetaan nyt tyttöjen elämä hetkeksi ja pidetään eläimet erillään.

DSC05801.jpg

Aino ja Elvi

Kevät on ihan kulman takana. Viikonloppuna pitää kaivaa hautomakone esille ja rueta testailemaan sen toimintaa. Pääsiäiseksi pitää saada tipuja. Hieman heikkoa on ollut tuo siitosmunien saanti, kun porukasta ei muni kuin 2 kanaa. Nuorimmat Hunaja ja Pata. Toivotaan vaan, että kukko on polkenut ahkerasti, että saadaan sisältö kehittymään. Ja jotain siemeniä pitäisi laittaa ikkunalle itämään. Siemenkaupoille pitää ensin lähteä, sillä onnistuin unohtamaan siemenpurkin koko kesäksi ulos. Nehän hiukan vettyivät ja päätyivät sitten lopulta roskiin. Tomaattia ja paprikaa ainakin. Ja jotain kukkasia. Sitten meinasin tehdä kokeellista viljelyä ja laittaa tupakat kasvamaan. Saa nähdä kuinka käy.

Ponin kanssa on hiukan koluttu pitkin metsiä ja pulkka on ollut perässä. Ja pitäähän se Peikko-pässikin ottaa aina mukaan, ettei hätäänny yksikseen. Kylähullun maine pysyy korkealla... Louhon kanssa on kopsuteltu enemmän ja vähemmän tavoitteellisesti. Viime viikolla loikkasimme hetkeksi yhden tason ylöspäin, kun ruuna taipui sujuvasti jo laukkavoltille. Nopeasti sieltä sitten tultiin takaisin, kun seuraavana päivänä laukkavoltit muuttuivat puolikuiksi. Siis puoli volttia eteenpäin, käännös takaosalla ja miljoonaa takaisinpäin. Hevosen mielestä varsin hauskaa, mutta ratsastaja oli hieman erimieltä.

DSC05895.jpg

Poni ja koirien pallo