Ettei elämä farmilla kävisi tylsäksi, päättivät Poni ja Peikko järjestää hieman sydämentykytyksiä meille. Nyt kun keli taas lauhtui, päätimme jättää Ponin ja Peikon yöksikin pihattoon. Tämä järjestely pitäisi toteuttaa joka tapauksessa viimeistään muutaman viikon kuluttua, sillä uuhien karitsointiaika lähestyy. Lampaiden sisäkarsina on kuitenkin niin pieni, ettei Poni mahdu valvomaan synnytystä. Lisäksi haluan rauhoittaa tilanteen ennen h-hetkeä. Ainolla varsinkin on ollut vaikeuksia löytää tuo äidinrakkaus itsestään, joten otetaan nyt mahdollisimman varmanpäälle kaikki asiat. Uuhille pitää myös rueta antamaan hiukan lisää väkirehua, jotta jaksavat sitten synnyttää ja imettää. Ahne Peikko söisi mielellään kaikkien muidenkin ruuat.

Tytöt tulivat illalla sisään ja Poni ja Peikko jäi ulos. Hiukan he siellä kiljuivat, mutta pysyivät kuitenkin sisätiloissa herkkuheinän äärellä. Aamulla lähdin normaalisti töihin. Pihalla vielä kuulostelin, että taitavat olla asettuneita kohtaloonsa, kun mitään ei kuulunut. Meillä on isännän kanssa sopimus, että hän hoitaa tarvittavat aamutoimet eläimille, kun lähtee töihin minua myöhemmin. Matkalta vielä soitin, ettei uuhia ole pakko laittaa ulos, kun taivaalta tuli vettä, räntää ja kaikkea siltä väliltä. En ehtinyt montaa minuuttia olemaan töissä, kun isäntä soittaa takaisin. Poni ja Peikko on kadonneet. Yksi aitalanka viidestä oli poikki, eikä eläimiä missään.

Onneksi minulla oli helpompi päivä tiedossa, joten päästin isännän lähtemään omalle työmaalleen ja päätin itse tulla kotiin etsimään karkulaisia. Tulihan sitä jokunen ärräpää päästettyä, kun tarpoo loskassa nilkkojaan myöten. Takki päästi vesisateen läpi, taskulamppua ei löytynyt kirveelläkään ja puhelimen valo ei kovin pitkälle näyttänyt. Lisäksi apulaiskoirat sotkivat ne viimeisetkin jäljet, mitä olisi voinut seurata. Uuhet laitoin ulos houkuttimeksi, josko Peikko kuulisi heidän äänen ja tulisi omiaan kotiin. Ei tullut. Parin tunnin kuluttua jo hiukan valostui ja etsintä alkoi helpottua. AHAA!! Ponin jälki tiellä!

Osasin jo aavistaa, mistä eläimet löytyisivät. Naapurin katoksesta! Heti kun Peikko kuuli minun tulevan, paljasti hän heidän piilopaikkansa. BÄÄÄÄ me ollaan täällä, huusi Peikko ja tuli melkoista hyppyloikkaa vastaan. Sieltä he sitten kiltisti kipittivät perässä kotiin. Kotona heitettiin takit niskaan, sillä molemmat olivat kastuneet kunnolla karkumatkallaan. Otettiin lisää heinää ja huilattiin sateensuojassa. Siinä ohessa sitten askartelin lisävirityksiä pihattoon, etteivät karkaisi uudelleen. Täytynee teljetä heidät sisätilaan yöksi, jottei tarvitse huomenna uudelleen ottaa vapaata töistä karkailevien eläinten takia.