Isäntä lähti kavereineen laivalle, siispä emännällä on aikaa tehdä juuri sitä mitä itseä huvittaa.

Kovasti olin suunnitellut taas minuuttiaikataululla mitä kaikkea tekisin ja touhuaisin heti, kun saisin isännän heitettyä linja-autolle. No, eläimet hoidettua päätin ensin keskittyä syömiseen. Tulista ja kirpeää, eli sitä mistä isäntä ei pidä. Kuinkas sitten kävikään? Uni tuli ja emäntä simahti jo kahdeksalta sohvalle ja niin jäi askartelut askartelematta. Onneksi oli muutenkin viikonloppu edessä, niin aikaa oli päivälläkin.

DSC04982.jpg

Joku on käynyt vaihtamassa minun hevosen toiseen. Tai sama hevonen se on, mutta nyt yhteistyö on alkanut taas sujumaan. Hevonen on tyyni ja rauhallinen. Koputan puuta, mutta olisiko nyt päästy voiton puolelle? Saattaa säikähtää, mutta ei ole enää tullut vahvaksi, eikä lähtenyt hallinnasta. Välillä jopa tuntee ratsastavansa ihan oikeasti! Hirmuisen pörröturkin toinen on talveksi kasvattanut. Hikoaa pienestäkin treenistä, mikä on toisaalta ihan positiivista. Selkä on taas muuttunut johonkin suuntaan, kun satula ei istu enää ihan priimasti. No kokeillaan taas kaaren vaihtoa ja seuraillaan mitä tapahtuu. Ainakin etuosa on kasvanut ja hevoselle on jostain ilmestynyt säkä.

Perhanan kalkkijalka on taas jostain iskenyt kanoihin. Ei kaikkiin, mutta parilla on suomut taas kohollaan. Päätin ottaa tehokkaammat aseet käyttöön ja annoin kanoille tuplalääkityksen. Katsotaan kuinka käy. Toivottavasti eivät aamulla rötkötä kuolleena tai leiki manaajaa juoksemalla takaperin katossa. Tällä kertaa kanan sieppaus sujui melko hyvin. Muutama räpisteli hiukan, mutta asettuivat  kiltisti kainaloon. Suihkutin jalat läpikotaisin BH Barrierin scaly leg suihkeella ja hieroin ainetta jalkoihin. Samalla kaappauksella livautin niskaan reilun 0,5ml coopersectia. Arvoin tuota niskaliuosta, mutta kaikkien kananomistajien "raamattua" Munanettiä aikani tutkittuani, päädyin coopersectiin. Sitä kun vielä oli jäljellä lampailta.

Vesurihommiksikin meni. Pikkukukko on nyt muuttanut autuaammille kiekumismaille. Eilen lampolaa siivotessani huomasin, että pikkukukko heti tilaisuuden tullen käy polkaisemassa kanoja. Siitäkös se riemu repeää. Pääkukko Hermekseltä menee  heti hermo, kun pojankloppi käy hänen naisiaan vikittelemässä ja hyökkää pikkukukon kimppuun. Sitten lennetään ja säntäillään hetki pitkin kanalaa, kunnes pikkukukko pääsee orrelle. Kanat juoksentelevat edestakaisin ja kaakattavat mennessään. Oli aika palauttaa rauha ja järjestys tällekin osastolle. Kunhan Hunaja saa sulkasatonsa loppuun, lisään valoa kanalaan ja on taas aika odotella munia. Traumaattinen tilanne ostaa kaupasta munia. Kylähullun mainettakin tuli munakaupoilla kohotettua. Siinä Supermarketin käytävällä otin vahingossa käteeni virikehäkkikananmunia. "HYI VI**U MITÄ PAS*AA!!" kiljahdin isoon ääneen ja vaihdoin paketin vapaan kanan muniin.

Ensimmäiset joululahjatkin on jo kuivumasssa. Tuli taas tehtyä kokeilevaa huovutusta. Helppoa, nopeaa suurpiirteistä ja lopputulos on aina arvoitus. Siis juurikin askartelua minun makuun. Parit pyllynaluset on valmiina ja niistä tuli parempia kun osasin kuvitellakaan. Kunhan saan taas karstamyllyn lainaan jatkuu pesukonehuovutus. Ja kai sitä muutamat tossutkin pitää kokeilla. Pesukoneessa tietenkin.

DSC05038.jpg

Väliaikaraportti: Kanat aamulla hengissä, eivätkä kävele takaperin. Lääkitys siis lienee onnistunut. Koiratkin repeilee riemusta, kun koko perhe on koossa isännän palattua riennoista kotiin.