Nyt kun vasikanhankkimispäätös on tehty, on aika ryhtyä parantelemaan pihattoa. Pihattohan tehtiin viime keväänä väliaikaisratkaisuksi pässeille, mutta jäi sitten käyttöön kun eläimet siellä tuntuivat viihtyvän. Jotkut jopa niin hyvin, etteivät olisi malttaneet millään laiduntaa. Siis vanhat sisäseinät pois ja laajennusta alueeseen. Purkaminenhan on se helppo vaihe. Hiukan vaan vasaraa ja lekaa niin hyvin irtoaa. Ainut vaan, että tila on nyt minimaalinen huiskia kun siirtelin viitisenkymmentä heinäpaalia edestä. Ja viisaana heittelin ne vähän sinnepäin. No itselle se vaan kostautuu. Lampaatkin tulivat katsomaan purkuvaihetta ja päättivät samalla karata sisätiloihin. Ne on yhtä allergisia vesisateelle ja kuralle, kuin emäntänsä.

DSC05075.jpg

Sitten on purettu hevoskoppi lähes atomeiksi. Kun tyhmänä unohdin viime talvena turvetta seinää vasten, niin tietenkin se sitten mädätti seinän alareunan. Ja se viisas joka tuon kopin on rakentanut, oli ruuvannut kumimaton kiinni pohjalevyyn. Sinne maton ja levyn väliin oli sitten kertynyt likaa ja kosteutta, joten myös pohja menee vaihtoon. Muutáma kirosana on tullut sanottua seiniä purkaessa. Levyt on nyt irti, metalliosat hiottu ja suurimmaksi osaksi myös maalattu. Toinen kierros pitäisi vielä vetäistä ja hakea uudet pohja- ja seinälevyt. Aika vaan on mahdottoman rajallinen ihmisellä, että nämä projektit etenevät valitettavan hitaasti.

DSC05093.jpg

Louhon kanssa on reenailtu enemmän ja vähemmän. Pakkanen toi taas oman haasteensa pohjahysteerikon ratsastuksiin. On joko kovaa ja koppuraista maata tai sitten märkää ja mukaliukasta. Ja pimeää. Onneksi jo kuukauden kuluttua alkaa päivät pitenemään ja siihen mennessä saisi se pysyväkin lumi saapua. Hammaslääkäri kävi katsomassa Louhon hampaat ja sillä saralla kaikki oli hyvin. Pientä piikkiä oli ollut, mutten mitää katastrofaalista. Talvikengät saatiin samalla alle ja tänä vuonna uskaltauduin laitattamaan kenkien ja kavion väliin myös tilsakumit. Pysytään sitten kökkökeleillä paremmin pystyssä. Sen verran on hevosen malli muuttunut, että meillä on taas satulankaaren vaihto edessä. Käyttöön tulee se viimeinen versio, eli levein mahdollinen kaari. Jos tuo levistyminen ei kohta lopu, on edessä satulan vaihto.

DSC05170.jpg