Ensimmäiset pakkaset ovat tulleet ja on aika siirtyä sisäruokintakauteen. Syyskuun puolivälissä haettiin pässit pois saaresta. Pikkuisen piti hakua venyttää, kun  tuo meri ei ottanut tyyntyäkseen. Hienosti pojat olivat saaressa hommansa hoitaneet ja siirtyivät sitten naapurinrouvaa ilahduttamaan. Ihan villeiksi eivät olleet tulleet, mutta hetken piti neuvotella, saako pukea valjaita matkaa varten. Mantereella nopeasti muistivat, mistä ruoka ja herkut tulee. Kovasti ollivat pojat kesän aikana miehistyneet, vai pitäisikö sanoa pässittyneet. Äänikään ei enää ollut vieno "nääää"  vaan ihan miehekkäästi MÄÄÄ. Kuukauden verran nakersivat laidunta, kunnes oli aika siirtyä muihin tehtäviin. Oli aika tehdä pässien syysretki. Taas läjä koiranvaljaita mukaan, pässit valjaisiin ja auton kyytiin. Lauri ja Leevi sidottiin alkumatkaksi kiinni, jotta sain Peikon ujutettua pois autosta kotona. Eli Peikko pääsi naisiin ja Lauri ja Leevi lähti jatkojalostukseen. Peikko hoksasi heti, mihin hommaan hänet on tarkoitettu ja yritti heti ensitapaamisella päästä astumaan Ainoa. Vaan ei nämä uuhet niin helppoja ole, Mutta eiköhän tilanne pian muutu Peikolle suotuisaksi.

DSC04828.jpg

Lauri ja Leevi jäivät siis teurastamolle ja ensi viikolla saisi hakea lihat ja taljat. Kummasti sitä ihminen osaa asennoitua näihin poistoihin, vaikka kaverit asuivatkin sisällä ja olivat enemmän lemmikkejä kuin lampaita. Ehkä sekunnin surin tilannetta. Fakta vaan on, ettei noita eläimiä voi määräänsä enempää pitää, olivat miten mukavia hyväänsä. Vuohetkin muuttivat talveksi naapuriin, joten farmi tuntuu kesän jälkeen kovin hiljaiselle. Josta johtuen poden melkoista eläinkuumetta. Nyt vaan täytyy laittaa jäitä hattuun. Eiköhän näitä hoidettavia ainakin toistaiseksi ole tarpeeksi. Pikkukukkokin pitäisi laittaa joko eteenpäin tai jatkojalostukseen. Ruoka-aika kanalassa alkaa olla hieman levoton.

DSC04868.jpg

Aitoja olen vähitellen keräillyt pois. Ensin ylin kierros ja sitten vähitellen toiseksi ylintä. Ihan kaikkea ei vielä viitsi kerätä, sillä lampaat laiduntavat vielä päivisin. Kukkapurkit on kipattu tunkiolle ja keräilty katon alle. Viimeiset pihakalusteet ovat vielä paikoillaan, mutta kaipa nekin pitäisi vähitellen siirtää sateensuojaan. Perunat sain nostettua, vaikkei niitä paljoa ollutkaan. Tomaatteja ei tänä vuonna tullut lainkaan ja kesäkurpitsaakin vain muutama. Toivottavasti seuraava kesä olisi satoisampi.

DSC04855.jpg