Emännällä alkoi LOMA! Isäntä aloittaa vasta viikon päästä. Siispä on aikaa heilua vesurin kanssa ja nyppiä kukkapenkkejä. Puhutimme yhden kylänklopeista meille avuksi ja annoimme urakaksi siivota laitumen lopuista risukoista ja pinota risut läjälle. Kahtena päivänä se kävi muutaman pajun katkaisemassa, vaan eipä ole poikaa sen jälkeen näkynyt. Ilmoitin työpäivien alkavan loma-aikana aamulla, eikä iltapäivällä, kuten aiemmin. Siitä se hiljaisuus sitten alkoi. No, täytynee soittaa ja kysyä, meinaako jatkaa urakkaansa, vai meneekö itsellä vesurihommiksi.

DSC04271.jpg

Apulaiset pihanraivaushommissa

Loman alkajaisiksi piti viedä koirat uimaan. Vaan eipä uineet kumpikaan. En jaksanut heittää keppiä niin pitkälle, etteivät olisi tassut pohjaa koskettaneet. Minttu-koira karjui ja hyppi "heitäheitäheitä" ja Santeri pomppi kenguruna vieressä. Sitten on koluttu metsiä. Ihan vaan katselemassa, olisiko jo mustikkaa tai muita herkkuja. Mustikkaa näyttäisi olevan runsaasti ja jokunen ehkäkanttarellikin nostaa jo lakkiaan pinnalle. Nyt kun vaan muistaisi missä ne apajat ovat. Mustikka saa kypsyä vielä muutaman päivän, mutta jos rohkaistun, niin illalla olisi ohjelmassa kanttarellin metsästystä hevosella. Jostain syystä se vaan vieläkin jännittää tuo yksin maastoilu hevosen kanssa. Toimii suht asiallisesti, jos koirat on mukana, mutta Minttu-koiralla on taipumus olla ihan hevosen edessä. Vaikka itse siirtyisi viereiselle uralle, kaarataa Minttu heti eteen. Liikkuu kylläkin, ettei nyt ihan jalkoihin jää, mutta silti hirvittää jos kuitenkin...

DSC04253.jpg

Kukkapenkkiä olen nyt askarrellut. Naapurintädin äiti oli minulle istuttanut pistokkaita, joten kai ne täytyisi saada penkkiin asti. Olen raahannut isoja kiviä pellosta pihaan penkinreunukseksi. Luulempa, että on viisaampaa laittaa kukat ylemmäs, ettei jokaisesta kukkapenkistä tule kanaspa:ta. Pellossa vaan on vielä kovin märkää, ettei siellä oikein pääse kottikärryillä' etenemään. Ainakaan kovin painavassa lastissa. Kokeilin vetää ahkiollakin kiviä, mutta se oli vielä raskaampi vaihtoehto. Siispä kivi kainaloon ja kantamalla vaan reippaasti. Ei tarvitse vieläkään kuntosalille lähteä.

20150720_131425.jpg

Ehkäkanttarelliapaja