Piti oikein tuon luonnonihmeen vuoksi ottaa leipätyöstä vapaata. Töissä oikein toivotettiin mukavaa vapaata ja käskettiin nukkua ainakin seitsemään. Olisinhan minä nukkunut, mutta koirat olivat vielä arkiajassa. Klo 4.40 alkoi sängyn vierestä kuulua "hiiiip, hiiiiiip, HIIIIIP". Ei auta kun kammeta itsensä ylös ja päästää ylirutinoituneet koirat aamu(yö)pissalle. Sitähän sanotaan, että aikainen lintu madon nappaa. Juu, ajoissa olin leipomolla hakemassa täydennystä pakastimeen ja siitä jatkoin koiranruokakauppaan. Mitä ihmettä, maatalouskauppa aukeaa vasta klo 9.00!?! Onneksi en kauaa joutunut odottelemaan. Sitten varustautumaan katsomaan ja kuvaamaan aurinkoa. Kahvia termariin, eväsleivät, kameralle jalusta, istumapaikka, erivahvuisia hitsauslaseja ja viltti, jos alkaa palelemaan.

DSC03162.jpg

Hienohan tuo oli. Edellisen pimennyksen aikana taisin nukkua. Tai ainakin osan siitä. Siis silloin vuonna 1990. Sanotaan, että luonto ja eläimet hiljenevät pimennyksen ajaksi. Ei meillä. Hermes kukko kiekui, minkä kerkesi ja lampaat  mölysivät aitauksessaan. Mutta eihän tämänkertainen pimennys ollutkaan ihan täydellinen.

DSC03180.jpg

Pienenee..

Pitihän sitä vielä käydä koirien kanssa tarkastamassa riistakamera. Ei ollut tullut osumia, mutta pellosta bongasin ensimmäisen leppäkertun! ja mahdollisesti ilveksen jäljen. Olen muuten palauttanut tuon kameran jo omalle tontille. Viikon verran oli naapurin metsässä, eikä elukan elukkaa ollut tullut kuviin.

20150320_133314.jpg