Joulu on juhlittu ja soffalla maattu. Paluu arkeen on jo ihan tervetullut. Eilen jo käytiin Hilimalla hakemassa puita sisään muutama kuorma. Tai ei vielä sisään asti, mutta liiteriin kuitenkin. Hilja-kissa on poistanut noin puolet kuusen koristeista. Mutta kyllähän hän hienosti vahti kuusen koristeluakin. Hilja on nyt muutenkin viihtynyt paljon sisällä. Oli joko tapellut kylän kollien kanssa, tai sitten joku oli hänet yrittänyt napata. Selässä oli 4 isoa rupea, jotka on onneksi jo parantuneet.Lampaat on ulkoilleet liki päivittäin. Sulon kanssa saa vaan olla silmät selässäkin. Tulisi jo sen verran arki, että voisi soittaa teurastamoon.

DSC02632.jpg

Hilja ja isäntä kuusen koristelussa

Reipas vuosi sitten, kun Santeri oli vielä supertuholaiseläin, hankin riistakameran. Ajatuksena oli kuvata täällä sisällä, kumpi niitä tuhoja tekee ja missä tilanteessa. Jostain syystä en kuitenkaan koskaan saanut kameraa sisään viritettyä, vaan enemmän halusin tietää, millaisia eläimiä pihan laitamilla liikkuu. Mitään suurpetoa ei (onneksi!) ole kamera taltioinut, mutta melkoisesti väkeä pellonperällä pyöriinkin! Ensimmäisenä vein kameran ihan pellon peränurkkaan. Vähän kauraa, omenaa ja porkkanaa houkuttimeksi. Jänisten ja peurojen toivossa. Ei näkynyt kumpaakaan, mutta hirmuinen lauma oravia ja lintuja tyhjensi houkutusherkut parempiin suihin. Muutaman viikon oravia ja lintuja bongailleena onnistui kamera taltioimaan jotain muutakin. ÖKKÖMÖNNIÄISIÄ! Siis kamera kainaloon ja hirmujuoksulla sisälle kuvia koneelle lataamaan, sillä en todellakaan tiennyt mitä 2x3cm ruudulla näkyi. Supikoiriahan ne.

IMAG0082.jpg

Ökkömönniäiset

Muutaman kuukauden välein olen kameran paikkaa siirrellyt, Omalla tontilla kuitenkin pysynyt. Suurimmassa osassa kuvia ei näy mitään tai näyn minä tai koirat. Hilja-kissakin on onnistunut itsenä muutaman kerran kuvaamaan.

IMAG0162.jpg

Hilja

IMAG0095.jpg

Mää itte

Pitäisköhän ensi kesänä kauvata laidunta? Saisi hevosia ja lampaitakin kuviin

IMAG0055.jpg

Kesävieras

IMAG0043.jpg

ei ole kapia ainakaan tällä yksilöllä

IMAG0097.jpg

Nämä vierailivat ahkerasti tänä syksynä

IMAG0152.jpg