Niin tosiaan, meidän EI pitänyt tehdä tälle talvea mitään näkyvämpää remonttia. Muutama koukku vaan oli tarkoitus laittaa seinään, sekä hioa ja lakata pirttikalusto. Toisin kävi. Muutaman päivän ihmettelimme, miksi vesipumppu huutaa omiaan satunnaisesti. Aikamme etsittyämme syy selvisi ja sitä mukaa koko vahingon laajuus. Tiskialtaan alta oli yksi putkiliitos haljennut ja tiputtanut vettä lattian ja seinän väliin. Ei siinä sitten muuta, kun purkamaan kaapistoja, rehaamaan tavaroita edestä ja purkamaan lattiaa. Taas sai ihastella entisaikojen osaamista. Muovimaton alla on kovalevy, sen alla pahvi ja paksu lankkulattia. Sitten reilu 30cm sammalta ja savea, sekä lopuksi hirsipohja. Kovin on pölyistä hommaa. Ja hirveä pettymys, kun ainakaan vielä ei ole tullut vastaan yhtään rahakätköä.

DSC02479.jpg

Aikamme lattiaa ja vähän seinälevyjäkin purettuamme, totesimme, että on parempi soittaa nyt vakuutusyhtiöön ja tehdä homma virallista reittiä. Ettei sitten isompaa hallaa saada aikaiseksi. Nopeaa oli toiminta, sillä heti seuraavana aamuna soi puhelin ja tehokuivausmies olisi tulossa paikalle. Nopsasti kotiin ja esittelemään tuhoja. Melkoinen murikka putosi sydämeltä, kun märkää ei lopulta kovin  paljoa löytynytkään ja sain hyvät vinkit kuinka jatkaa, kunnes vakuutusyhtiöstä tulee päätös. Siispä puukko käteen ja veistämään pois märkää hirrestä. Vanhaa taloa asuttaessa oppii kummasti lisää kädentaitoja.

Mutta ei hätiä mitiä. Vesi kuitenkin tulee vessaan ja suihkussa saa tiskattua astiat, jos ylttää hellalle tekemään ruokaa. Kaakeliuunissa voi yön aikana hauduttaa vaikka minkälaisia herkkuja, joten ei tässä nälkään kuolla.