Nyt kun Kekrit on juhlittu ja viimeisetkin astiat pesty, on aika palata normaaliin arkeen. Mikä se normaali sitten liekään?

Louho hevonen muutti pienen pohdinnan jälkeen uuteen talliin. Matka piteni paljon, mutta talli on täynnä suomenhevosia ja nyt saamme ajoittain myös treeniseuraa. Ensimmäiset ratsastukset uudessa paikassa tehty ja heti ensimmäisenä päivänä tuli kettu katsomaan menoamme. Ei paljon suomihevonen korvaansa lotkauttanut moiselle pikkupedolle. Talli on ihan lähellä Porin parhaita lintubongauspaikkoja, joten niiistä tullee raportointia sitten keväällä. Näillä nurkilla näyttäisi suurimmat lintupopulaatiot jo poistuneen. Paitsi nuo ahneet paskiaiset, jotka asuvat miedän pihan liepeillä. Pikkulinnut siis. Ovat syöneet jo 10 talipalloa, useita litroja kauraa sekä puoli säkkiä auringonkukansiemeniä. No, kunhan sitten kesällä syövät hyttyset ja kärpäset, niin kyllä täältä talveksi sapuskaa piisaa.

Lampaiden upeat kampaukset on trimmattu pois. Sulopässiperkele pääsi puskemaan minua ja lammaspainiksihan se sitten meni. Pässiä vastakkaisen puolen etu- ja takajalasta kiinni ja veto. Pässi kyljelleen ja polvi kaulan päälle. Siinä samalla yritin leikellä ympäriinsä poukkoilevan Ainon selkävilloja.  Jossain välissä Sulo kampesi itsensä jaloilleen, itse konttasin pitkin lampolan lattiaa ja pidin Suloa kainalossa. Taitaa olla pässipojan viimeinen syksy. Kunhan uuhien tissit alkaa kasvamaan, täytyy soitella teurastamoon. Mut hieno talja saadaan ainakin. Ensi kesänä sitten uutta pässiä tilalle.Ja täytyy muistaa kesävieraille sanoa, ettei hiero pässiä otsasta. Tänä kesänä myöhästyin.

DSC02066.jpg

Leijonankesyttäjä kylässä

Isäntä lähti sukuloimaan. Siis mitä parhain tilaisuus askarrella! Saunaan pienet tulet, että tarkenee ja vesipata kiehumaan Sisälle leikkelemään muovista muotteja. Olen muuten laittanut jokonkin "hyvään talteen" tossumallit, mitkä huovutuskurssilla tein. Karstatut villat mukaan ja saunalle. Ensin Elvin villasta Nuuskamuikkushattu. Elvin villahuopui hyvin, mutten oikein saanut muokattua kunnolla. Sitten meinasin tehdä Sulon villasta isännälle kippurakärkitossut. Ei tullut tossua. Tuli pipo. Sulon villa ei meinannut huopua millään.Eikä kutistunut juuri lainkaan, vaikka kuinka laudetta vasten hankasin ja huuhtelin vuoroin kylmässä ja kuumassa vedessä. No pakkohan se oli kokeilla auttaisiko asiaa sotkea sekaan hieman Elvin villaa. Taas pipon tekoon. Hiukan auttoi huopumisessa, muttei juurikaan kutistunut.

Nyt on itseltäkin pölyt huuhdottu ja huomenna jatkuu. Laitan kuvia, kunhan ovat hieman kuivuneet. Jotenkin olin taas unohtanut kauppojen kiinniolon. Koirien ruoka on loppu. Keittelin sitten tummaa riisiä lihaliemessä, kyytipojaksi lampaan jauhelihaa, piimää ja kananmunaa. Mitä teillä syödään tänään?