Käytiin tuossa isännän kanssa shoppailemassa. Mukaan tarttui Fiskarsin 3-siipinen aura tai vältti, niin kun ne tällä suunnalla sitä kutsuvat. Onhan se jokusen pellon jo nähnyt ja hitsiäkin on joskus tarjottu, mutta meidän tarpeisiin aivan passeli. Isäntä heti innoissaan haki Hiliman ja kokeili "pikkuisen" kuinka homma alkaa sujumaan. Hyvinhän se rauta maahan upposi. Paitsi paikoin oli niin kovaa pinnasta, että Hilimakin alkoi keulimaan.

DSC01672-normal.jpg

Hilima pääsi oikeisiin raktoritöihin

Nokkoset ovat vallanneet etummaiset lohkot kesän aikana. Ei auttanut, kuin rueta myrkyttämään. Meillä on joskus ollut sellainen paineruisku, mutta mihin lie vuosien varrella sekin kadonnut. Tämä laaja arkistointijärjestelmä ei aina ihan toimi. Hmm, keväällä taisin myrkyttää jotain nokkospuskia pihasta, joten pumppupullon on oltava jossain. Se löytyi juuri sieltä, mihin olin sen keväällä kädestä laskenyt. Ojanpientareelta puunoksasta.  Nyt sitten odotellaan, että myrkky vaikuttaa ja vajaan kuukauden kuluttua päästään kääntämään etummaiset peltoalat.

Pienistä asioista nuo eläimet (ihmisten lisäksi) innostuvat. Kanoille tuli juhla-ateria, kun madot nousivat pintaan kyntämisen myötä. Iltamyöhään seikkailivat pitkin peltoa matoja nappailemassa. Ja Santerin mielestä oli maailman hienointa päästä juoksemaan vakoa pitkin. Lampaillekin järjestettiin pikkuyllätys. Multakuorma tarhaan. Saavat sitten leikkiä kukkulankuningasta, jolleivat koirat ehdi levittää kasaa sitä ennen.

DSC01704-normal.jpg

Minttu kaivuuhommissa

 

Siitä hevosen nihkeydestä kirjoitin viimeksi. Ei se olekaan tyhmä ja laiska, enkä minäkään välttämättä ole mitään väärin tehnyt, vaan hevonen on oikeasti hieman kipeä. Eläinlääkäri kävi eilen ottamassa verikokeet ja tulokset tuli tänään. Lihas-ja tulehdusarvot ovat hieman kohollaan. Hemoglobiini alhainen. Nyt pidetään vielä taukoa pari viikkoa ja sitten uusi verikoe. Toivottavasti tokenee. Huomenna kokeillaan Bemer-laitetta. Sen pitäisi nopeuttaa paranemista kiihdyttämällä mikroverenkiertoa. Raportoin sitten, havaitaanko mitään vaikutuksia.

Nyt mä lähden jatkamaan koirien kannustamista maansiirtotöissä ja maalaamaan seinää. Palataan!

DSC01680-normal.jpg

Madon etsintää