En varmaan koskaan kyllästy kehumaan tämän kylän yhteisöllisyyttä. Vaikka itse olenkin sosiaalinen erakko, on käsittämätöntä, miten paljon kyläläisiltä saa pyyteetöntä apua. Tämä kesä on ollut ensin kylmä ja kuiva, sitten kuuma ja kuiva. Hövelisti viime talvena lupasin laidunpaikat 3.lle kesämökkiläishevoselle + tietenkin oma. No lampaita sitten lisäksi. Onneksi vain omat. Ne ahneet paskiaiset sitten imaisi laitumen muutamassa viikossa tyhjäksi, eikä auttanut muu kuin lähteä heinäkaupoille. Suurpaali kuivaaheinää meni viikossa, eikä laidun näyttänyt elpymisen merkkejä. No ei kai kun ei sada. Kesäkuussa satoi kerran ja heinäkuussa kaksi. Nekin kahtena viimeisenä päivänä. Kaivokin alkoi vedellä viimeisiään. Että jos meillä ei ensi talvena ole puhtaita mattoja lattialla, niin tiedät sitten mistä se johtuu..

Takaisin siihen kylän ja kyläläisten kehumiseen. Naapurin rouvalle mies valitteli kuivuutta (siis pellon) ja ei mennyt kuin pari päivää, kun alkoi löytyä paikkoja mistä saisi käydä niittämässä tuoretta heinää hevosille. Onneksi on loma leipätyöstä, niin ehtii viikatetta heiluttaa ja ajella ympäri kylän niittyjä. Siitä se ajatus sitten lähti, että josko pässipojat vietäisiin naapurinrouvalle kesäkaveriksi. Saisi sitten kehua, että on miehiä yökylässä. Nopea pyörähdys agrimarketissa hakemassa aitatolppia ja pellonreunusta raivaamaan. Muutama tunti ja aitaus oli valmis. Pahasti vaan pukkasi ukkosta illaksi ja yöksi, joten pässykät viettivät vielä yhden yön kotona. Aamulla sitten pojat valjaisiin ja taluttamaan tien toiseen päähän. Eihän se tietenkään sujunut kuten olin ajatellut. Uuhet on opetettu kulkemaan "nätisti" hihnassa, mutta enpä muistanut, ettei pässejä oltukaan taluteltu. Sulo (semmonen metrinen mörssäri) olisi kovasti halunnut takaisin tyttöjen luo, mutta sinnikkäällä vetämisellä ja leivällä houkuttelulla pääsimme perille. Heikki olikin sitten vähän helpompi ihan jo kokonsa ja ikänsäkin puolesta. Se on semmonen Helppo Heikki. Kivasti tuli hiki pintaan ennen aamu 9.ää.

DSC01402-normal.jpg

Sulo ja Heikki naapurissa kesäheiloina

Ja jo heti ensimmäisenä iltana tulee huolestunut soitto: "ne ei mene sinne katokseen vaan seisovat vesisateessa".

Ehdotin jos rouva itse menisi pötköttämään katokseen ja mäkättäisi hieman. Näyttäisi siis mallia kuinka lampaan kuuluu toimia. Tiedä sitten, keksivätkö katoksen itse, vai oliko kyseessä mallioppiminen.